AMR rozšířila ztrátu více, než se čekalo

20.07.2011 | , Fio banka
INVESTICE


AMR, mateřská společnost American Airlines, dnes zveřejnila výsledky za druhý kvartál letošního fiskálního roku. Tržby se sice...

...společnosti podařilo udržet na očekávané úrovni, zvyšující náklady na palivo však znamenaly ještě vyšší ztrátu, než byl analytický konsensus.

Tržby při hodnotě 6,114 mld. USD naplnily konsensus analytiků a zaznamenaly tak meziroční nárůst o 7,75 %. Za očekáváním však zaostal čistý „zisk". Společnost rozšířila ztrátu, která ji dlouhodobě provází, o 286 ml. USD (85 centů na akcii), zatímco analytici očekávali čistou ztrátu 262 ml. USD (80,5 centů na akcii). Před rokem společnost zaznamenala ztrátu 11 ml. USD.
Společnost v současnosti zápasí hlavně s rostoucími náklady na palivo, které v meziročním srovnání vzrostly o 31 %, což představuje 524 ml. USD. Společnost se tak snaží snížit náklady různými způsoby, jako je například rušení některých linek. Společnost dnes oznámila nákup 460 letadel, z toho 260 Airbus A320 a 200 Boeingů 747. Tento a další následné nákupy by měly společnosti pomoci zvýšit efektivitu spotřeby paliva.
AMR také oznámila, že provede spin-off Eagle Holding Corporation, když nabídne akcie bývalé části své společnosti současným akcionářům.


Analytici oslovení agenturou Bloomberg doporučovali před uveřejněním zisků ve čtyřech případech kupovat, v pěti případech prodávat, zbylých šest doporučení bylo neutrálních. Průměrná cílová cena byla 6,63 USD.

Akcie společnosti (AMR) dnes v předobchodní fázi posilují o 3,65 % na 5,11 USD.

Zdroj: AMR, Bloomberg


Pavel Šlechta
Fio banka, a.s.

Autor článku

Šlechta Pavel  

Články ze sekce: INVESTICE