Fondy ČSOB >klikají< procenta

01.08.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Konzervativní investoři zajištěných fondů těží ze současného pozitivního vývoje na kapitálových trzích. Fond ČSOB Světové akcie 5 si za své první období připsal výnos ve výši 4,63%, investorům fondu ČSOB Světové akcie 7 se za uplynulé čtvrtletí "zaklikl" jeden procentní bod.

Rovněž zajištěný fond ČSOB Světový Click+ 3, jehož upisovací období začalo 21. července, chce využít pozitivní nálady na akciových trzích a zvýšené šance přiblížit se během své působnosti maximální výnosnosti 36%.  

Ve srovnání s předchozím úspěšným fondem ČSOB Světový Click+2, do kterého vložili v upisovacím období investoři přes 300 milionů Kč, bylo u nového zajištěného fondu rozšířeno pásmo minimálního a maximálního výnosu. U ČSOB Světový Click+ 3 činí toto pásmo 4 až 36 procent během své existence. "Při stanovení investiční strategie fondu jsme tentokrát upřednostnili možnost vyššího zhodnocení před garantovaným minimálním výnosem," popisuje nový fond Jan Barta z ČSOB Asset Management. "Cítíme příležitost na kapitálových trzích a chceme investorům i při zajištění vkladu nabídnout svezení na této vlně v podobě vyššího výnosu," dodává Barta. 

Investiční strategie fondu ČSOB Světový Click+ 3 se zaměřuje na investice do vysoce bonitních dluhopisů, doplňkově také do termínovaných vkladů. Výnosy dluhopisů jsou směněny za minimální výnos a za zisk z nárůstu hodnoty světových akcií. V případě tohoto fondu prodloužené osmitýdenní upisovací období, kdy je možné do fondu vstoupit se vstupním poplatkem 2%, začalo 21.července 2003 a potrvá do 12.září 2003. Stejně jako v případě předcházejících dvanácti zajištěných fondů je samozřejmě možné z fondu kdykoli vystoupit, doporučení odborníků z ČSOB Asset Management je ovšem jasné: investovat na celou dobu trvání fondu, tj. na pět let a čtyři měsíce. V den splatnosti bude investorům vyplacena celá vložená částka, navýšená o výnos odvozený od zhodnocení světových akcií - nejméně tedy 10 400 Kč za akcii.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE