Fondy PARVEST se slučují

22.08.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


K dnešnímu dni došlo ke sloučení čtyř podobně zaměřených dvojic fondů ze skupiny PARVEST...

Fúze se týká fondů PARVEST North America a PARVEST USA Quant, PARVEST Japan Equities a PARVEST Japan Quant, PARVEST Canadian Dollar Bond a PARVEST US Dollar Bond, PARVEST Special Situation a PARVEST World.

Ve skupině fondů PARVEST dochází k racionalizaci nabídky podílových fondů. Cílem je zajistit optimální spravování majetku klientů ve fondech. "Slučování fondů dává zároveň prostor pro vznik nových fondů v nabídce PARVEST," uvádí manažer prodejů fondů v ČR Jiří Musil. "Drtivá většina našich klientů je zainvestována v přejímacích fondech, takže to pro ně bude mít pouze pozitivní dopad spojený se zvětšením jejich fondu," dodal Musil. Investoři pohlcujících fondů měli měsíční lhůtu na případnou konverzi do jiného podfondu nebo zpětný odkup.

  • Fond PARVEST North America, který investoval do akcií amerických a kanadských společností, přešel pod fond PARVEST USA Quant investující kvantitativní metodou do amerických akcií. Zároveň s  fúzí se pohlcující fond přejmenoval na PARVEST USA. Jeho majetek by měl přesáhnout miliardu dolarů.
  • Fond PARVEST Japan Equities, který investoval do akcií japonských společností, přešel pod fond PARVEST Japan Quant investující do japonských akcií kvantitativní metodou. Zároveň s fúzí se pohlcující fond přejmenoval na PARVEST Japan a jeho majetek by měl činit 127 milionů dolarů.
  • Fond PARVEST Canadian Dollar Bond investující do kvalitních dluhopisů denominovanch v kanadských dolarech přešel pod fond PARVEST US Dollar Bond, který své prostředky umísťuje do dolarových dluhopisů vydávaných nejkvalitnějšími dlužníky. Po sloučení tak budou mít podílníci zanikajícího fondu PARVEST Canadian Dollar Bond přístup na velmi podobné americké dluhopisové trhy. Sloučený fond bude spravovat majetek za 170 milionů dolarů.
  • Fond PARVEST Special Situation, který investoval do akcií firem nacházejících se ve fázi otevíraní kapitálu veřejnosti a firem procházejících restrukturalizací, přejde pod fond PARVEST World, jenž investuje do akcií, které vydávají společnosti všech zemí. Po fúzi se majetek fondu PARVEST World zvýši na 140 milionu dolarů.

... tisková zpráva BNP Paribas Group

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE