Obchody přes Wobchod RMSYSTÉMU rostou

24.10.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Obchodování s cennými papíry s využitím Internetu na mimoburzovním trhu s cennými papíry RM-SYSTÉM se těší stále větší popularitě veřejnosti. Ke konci třetího čtvrtletí roku 2003 registroval RM-SYSTÉM více než...

...3 tisíce internetových a webových zákazníků a jejichž celkový počet se v průběhu letošního roku zvýšil o 20%. Celkový objem obchodů v historii internetového obchodování na RM-S přesáhl v průběhu září tohoto roku hranici 2 miliardy Kč.

Celkový objem obchodů v rámci internetového obchodování na trhu RM-S za první tři čtvrtletí tohoto roku je přibližně půl miliardy Kč. Z toho prostřednictvím Wobchod realizovali weboví zákazníci na aukčním trhu RM-S objem obchodu přesahující hranici 140 mil. Kč. V meziročním srovnání se tak jedná o více než 100 % nárůst objemu aukčních obchodů realizovaných přímo z webových stránek RM-S.

Počet aktivních zákazníků, kteří obchodují cca jednou měsíčně zůstává stabilně na polovině celkového počtu zákazníků. Ostatní zákazníci preferují dlouhodobější držení cenných papírů a své obchody realizují v delším časovém odstupu.

Z marketingových průzkumů plyne, že hlavními důvody pro obchodování na RM-S s využitím Internetu je vysoký stupeň zabezpečení, důvěryhodnost RM-S a především široká dostupnost pro všechny skupiny investorů.

... tisková zpráva RM-SYSTÉM, a.s.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE