Finanční skupina Fio slaví desáté narozeniny

12.12.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Finační skupina Fio, do které patří on-line broker a obchodník s cennými papíry Fio, burzovní společnost, a.s. a Fio, družstevní záložna slaví desáté výročí své existence. Za dobu svého působení se Fio podařilo si mimo jiné vydobýt postavení největší českého on-line brokera a největšího obchodníka s cennými papíry zaměřeného na retailovou klientelu.

Během deseti let své existence Fio zprostředkovalo obchody s cennými papíry v celkové hodnotě přesahující 200 mld. Kč. Celkem pak Fio přijalo a vypořádalo přes 4 milióny pokynů, zprostředkovalo přes 1 milión obchodů s cennými papíry a obsloužilo přes 100.000 klientů. Podle Mgr. Jana Sochora, předsedy představenstva Fio holding a.s., je úspěch Finanční skupiny Fio postaven na flexibilitě, technické vyspělosti a kvalitním klientském servisu. Fio tak podle Sochora je schopno kombinovat ty nejmodernější a technologicky nejvyspělejší služby s osobním a profesionálním přístupem. Díky těmto vlastnostem Fio již řadu let nabízí svým klientům celou řadu produktů, které velké bankovní domy zavádějí jako horké novinky teprve v poslední době. Například klienti Fio, družstevní záložny mohou již od roku 1996 využívat kvalitní internetbanking, který je plně srovnatelný s podobnými aplikacemi velkých bank.

Nápad nabídnout klientům možnost obchodovat on-line s akciemi vznikl v polovině devadesátých let a od roku 1997 Fio zpřístupnilo pro on-line obchodování český akciový trh. V dalších letech pak byla zpřístupněna možnost on-line obchodování v USA a SRN. I v tomto případě se jedná o službu, kterou velké bankovní domy začínají podporovat s několikaletým zpožděním.

Fio, družstevní záložna - jedna z nejstarších na trhu
Také působení Fio, družstevní záložny, která má v současnosti více než 1000 členů a spravuje objem vkladů přesahující 180 miliónů korun lze považovat za úspěšné. Fio, družstevní záložna vznikla v roce 1996 a dnes patří jednoznačně mezi největší záložny v ČR. Podle Ing. Jana Franeka, předsedy záložny, bylo v případě záložny úspěchu dosaženo opatrnou úvěrovou politikou v kombinaci s nabídkou kvalitních služeb klientům.

Součástí nabídky Fio, družstevní záložny je tak například zmiňovaný internetbanking, možnost využívání celé řady platebních karet atd. Poplatky za užívání všech služeb Fio, družstevní záložny jsou přitom výrazně nižší než poplatky spojené s službami velkých bank. Zároveň však Fio, družstevní záložna nabízí svým členům výrazně vyšší úročení vkladů, které se např. u termínovaných vkladů s půlroční výpovědní lhůtou se úroková míra pohybuje kolem 3 - 3,5%.

A budoucnost?
Podle Sochora Fio rozhodně nehodlá usnout na vavřínech. Mezi novinky z poslední doby patří například inteligentní pokyny pro obchodování s cennými papíry, nebo zavedení možnosti provádět spekulace na pokles cenných papírů. Pro nejbližší období pak Fio připravuje nový internetbanking a intenzivně též pracuje na zavedení možnosti obchodování s finančními deriváty. Kromě zavedení nových služeb se též Fio zaměřuje na expanzi do zahraničí. V roce 2002 Fio otevřelo pobočku na Slovensku, v letošním roce začalo Fio své služby v oblasti on-line obchodování s akciemi nabízet prostřednictvím partnerů také v Polsku. V příštím roce Fio plánuje soustředit na další expanzi v rámci středoevropského regionu.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Fio

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE