Otevírání investičních fondů ČSOB pokračuje

17.12.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Na základě pravomocného rozhodnutí Městského soudu v Praze dojde 31.prosince 2003 k výmazu Investičního fondu obchodu, cestovního ruchu a služeb z obchodního rejstříku a současně také k jeho přeměně na 1.IN - Fond obchodu, otevřený podílový fond První investiční společnosti, a.s.

O výmazu investičního fondu z obchodního rejstříku rozhodl rejstříkový soud poté, co byly předem pravomocně zamítnuty dvě žaloby, které v minulosti podal minoritní akcionář MUDr. Vokrouhlecký - tedy žaloba na vyslovení neplatnosti usnesení valné hromady investičního fondu a žaloba na určení neplatnosti přeměny investičního fondu na otevřený podílový fond. V tom lze najít odlišnost při srovnání s případem Zlatého IF Kvanta. "Ukazuje se, že právě nedůslednost v procesních postupech soudů vedla až k nucenému zablokování obchodování s podílovými listy nástupce Zlatého IF Kvanta. Všem je však zřejmé, že donekonečna nelze účelově bránit naplnění zákona, jenž ukládá otevírání fondů," řekl mluvčí ČSOB Milan Tománek

Obchodování s akciemi Investičního fondu obchodu, cestovního ruchu a služeb na RM - Systému bude ukončeno 23. prosince 2003. "K zahájení prodejů a zpětných odkupů podílových listů 1.IN - Fondu obchodu v síti poboček ČSOB dojde 19. ledna 2004," řekl k dalšímu postupu Ivan Meloun ze správcovské společnosti.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE