ČSOB nabízí další zajištěné fondy

23.12.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Zejména pro investory, kteří mají část svého finančního portfolia uloženu v amerických dolarech a kterým nestačí zanedbatelný výnos na cizoměnových termínovaných účtech, otevřela ČSOB nový zajištěný fond ČSOB Světový Click+ USD 1.

 Bez nutnosti zbavit se úspor a investic v cizí měně je tak od prosince možné podílet se na výnosu světových akciových společností až do hrubé procentuelní výše 5,01% z vkladu ročně, což je výnos, který významně převyšuje současné možnosti termínovaných vkladů. V lednu 2004 budou otevřeny rovněž další dva korunové zajištěné fondy: ČSOB Světový Click+ 6 a ČSOB Světový Strom 1.

"Úspěch sedmnácti dosud otevřených zajištěných fondů svědčí o tom, že investoři si již zvykli racionálně uvažovat o použití svých prostředků a nenechávají své peníze zbytečně ležet na účtech," sdělil Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. Podle něho totiž investoři svěřili do zajištěných fondů již bezmála 4 mld. Kč a poptávka po této formě investování v poslední době stále roste. "Za úspěchem zajištěných fondů je bezpochyby tradičně nízké riziko a relativně vysoký celkový výnos. Ten se u právě otevřeného dolarového fondu a u ČSOB Světového Clicku+ 6 může vyšplhat až na 24%, u ČSOB Světového Stromu pak dokonce může převýšit 50%," dodal Barta.

Upisovací období ČSOB Světového Clicku+ USD 1, kdy je možné do fondu vstoupit se vstupním poplatkem pouze 2%, začalo 8. prosince 2003 a potrvá až do 30. ledna 2004. Investiční období je stanoveno na 4 roky a 5 měsíců. Za toto období je garantováno nejen vrácení vložených prostředků, ale také minimální výnos ve výši 8%, což znamená přepočtený roční výnos 1,76%. ČSOB Světový Click+  USD 1 nevyplácí žádné dividendy, veškeré výnosy se promítají do celkového obchodního jmění fondu, a tedy i do hodnoty podílů jednotlivých investorů. Každý investor může kdykoliv v průběhu investičního období své akcie fondu prodat.

Fondy ČSOB Světový Click+ USD1, ČSOB Světový Click+ 6 a ČSOB Světový Strom 1 jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách více než 100 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard CZK.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE