ČSOB otevřela nový korunový zajištěný fond

14.01.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


ČSOB Světový Strom 1 je koncepčně zcela nový korunový fond, který kromě tradiční garance vložených prostředků umožňuje během doby svého trvání realizaci výnosu v hrubé výši až 51,43%.

Zájem o tento typ fondu se projevil už první den upisování, kdy investoři vložili do "Stromu" celých 6 280 000 Kč. Upisovací období, kdy je možné do fondu vstoupit se zvýhodněným vstupním poplatkem 2%, potrvá do 27. února 2004.

"Snažíme se vždy fondy nastavit podle přání našich klientů. Zajištěný fond ČSOB Světový Strom 1 je dalším logickým krokem tímto směrem," sdělil Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. Jedná se o fond s garancí 100% návratnosti investice a současně s možností velmi vysokého výnosu. Proto lze podle Barty očekávat, že osloví větší množství investorů, než je obvyklé u ostatních fondů.

Schéma ČSOB Světového Stromu 1

Výnos u ČSOB Světového Stromu 1 se odvíjí od vývoje hodnoty 20 vybraných akcií, kdy se průběžně tzv. zaklikává a následně sčítá v pěti na sebe navazujících investičních mezidobích. Na schématu výše je patrné, že klik za 1. období je stanoven na 3,9% a pokud žádná z akcií nepoklesne pod 85% své výchozí hodnoty, vynásobí se klik v dalším období koeficientem 1,5. V případě, že některá z akcií klesne pod 85% své výchozí hodnoty, vydělí se naopak klik za předcházející období koeficientem 1,5. Akcie s nejhorším zhodnocením se následně z koše vyloučí.

Včera zahájila ČSOB také upisovací období pro nový zajištěný fond ČSOB Světový Click+ 6, který je již šestým pokračování úspěšného zajištěného korunového fondu. Jeho upisovácí období, kdy je možné do fondu vstoupit se zvýhodněným vstupním poplatkem 2%, potrvá rovněž do 27. února 2004.

V prosinci loňského roku bylo rovněž zahájeno upisovací období na první zajištěný fond ČSOB v cizí měně, ČSOB Světový Click+ USD 1. I tento fond, který umožňuje podílet se na výnosu světových akciových společností až do hrubé výše 5,01% z vkladu ročně, významně převyšuje současné možnosti termínovaných vkladů. Upisovací období potrvá až do 30. ledna 2004, za první měsíc však již zaznamenal investice ve výši přesahující 70 mil. Kč. Investiční období je stanoveno na 4 roky a 5 měsíců. ČSOB Světový Click+ USD 1, stejně jako i ostatní zajištěné fondy, nevyplácí žádné dividendy. Veškeré výnosy se promítají do celkového obchodního jmění fondu, a tedy i do hodnoty podílů jednotlivých investorů. Každý investor může v průběhu investičního období vždy 2x do měsíce své akcie fondu prodat.

Fondy ČSOB Světový Click+ USD1, ČSOB Světový Click+ 6 a ČSOB Světový Strom 1 jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách více než 100 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard CZK.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE