Hospodářské výsledky Deutsche Telekom investory potěšily

10.05.2012 | , Fio banka
INVESTICE


Deutsche Telekom (DTE), druhý největší evropský telefonní operátor, reportoval hospodářské výsledky, které předčily očekávání...

...analytiků díky zpomalení tempa poklesu tržeb v Evropě a zvýšené ziskovosti americké divize T-Mobile.

Zisky před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) klesly o 0,1 % na 4,48 mld. EUR, čímž překonaly odhady analytiků ve výši 4,4 mld. EUR. Tržby také klesly méně, než se čekalo, a to konkrétně o 1,1 % na 14,4 mld. EUR. Marže společnosti se zlepšila o 2,5 % na 25,6 %.

Divize T-Mobile USA zaznamenala nárůst ziskovosti díky zvýšenému počtu předplatitelů služeb společnosti a podle dostupných informací by se mohla stát součástí fúze, kterou Deutsche Telekom vyjednává s MetroPCS Communications (PCS).

Telefonní operátor potvrdil svůj výhled a dodal, že kromě vylepšené profitability by chtěl zvýšit tržby v nových segmentech podnikání, jakými jsou například mobilní zdravotnické služby či tzv. smart grids - inteligentní sítě.

Čistý zisk společnosti dosáhl 238 mil. EUR oproti loňským 480 mil. EUR a společnost se zavázala vyplatit za uplynulý rok dividendu ve výši 70 centů na akcii, přestože konkurenti jako španělská Telefonica či France Telecom ohlásily plány na snížení.

Deutsche Telekom roste o 3,45 % na 8,838 EUR.

Zdroj: Bloomberg


Áron Berezkin
Fio banka, a.s.

Autor článku

Berezkin Áron  

Články ze sekce: INVESTICE