PARVEST přichází na český trh s novým fondem

03.02.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Fond Parvest Short Term Euro Bond vznikl v listopadu 2003 a za dva měsíce získal prostředky ve výši 100 milionů eur. V České republice byl zaregistrován k prodeji počátkem letošního roku.

"Dynamický peněžní fond se od běžných fondů peněžního trhu liší očekávaným vyšším výnosem. Cílem fondu Parvest Short Term Euro Bond je překonání výnosů konvenčních fondů peněžního trhu o 0,75 procentního bodu, přičemž riziko zůstává velmi nízké" uvádí manažer prodejů fondů v ČR Jiří Musil.

Portfolio fondu je ze dvou třetin zainvestováno do krátkodobých cenných papírů denominovaných v eurech, zbylá aktiva jsou umístěna na dluhopisových trzích prostřednictvím derivátů.

"Fond Parvest Short Term Euro Bond je zajímavý pro investory, kteří chtějí minimalizovat riziko z držení dluhopisů v době hospodářského oživení a očekávání růstu úrokových sazeb a na druhou stranu jim připadne současný výnos na peněžním trhu příliš nízký," uvedl Jiří Musil.

BNP Paribas Asset Mangement nabízí tento typ fondů od roku 1995 a investoři do nich zatím vložili 800 milionů eur. Na tuzemském trhu se však jedná o novinku v jeho nabídce. Celosvětově spravuje BNP Paribas Asset Mangement aktiva ve výši 170 miliard eur.

Zdroj: Tisková zpráva BNP Paribas Asset Managementu

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE