Zajistěte se čtyřmi procenty a investujte

15.03.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Není týden, aby nám na fondovém nebi nezasvítila něaká nová hvězda (pomiňme ten minulý, to byla výjimka potvrzující pravidlo). A tak zejména z úcty k tradici hned pondělní otvírání poboček České spořitelny je ve znamení novinek...

 Právě dnes totiž přichází Česká spořitelna s novinkou na trhu zajištěných fondů. Dnes začíná prodej zajištěného fondu "ESPA-ČS zajištěný fond 1". Upisovací období bude trvat celkem 7 týdnů, až do 30.dubna 2004. Minimální investice je 5 000 Kč.

Začínáme zdarma!
Spořitelna si připravila i bombónek a lákadlo pro investory: První tři týdny upisovacího období (tedy od 15. března do 2.dubna) bude fond prodávat bez vstupního poplatku. Správcem fondu je rakouská společnost ERSTE-Sparinvest KAG.

ESPA-ČS zajištěný fond 1 nabízí zajištěnou plnou návratnost původně investované částky a zajištěný 4% výnos po 4 letech. Navíc klient může získat celkem až 40% bonusové zhodnocení své investice v závislosti na vývoji evropských akciových trhů,“ uvedl Petr Zapletal, generální ředitel Investiční společnosti České spořitelny.

Přeloženo do řeči drobným investorům známé: Ročně vám fond garantuje 1% růstu vaší investice při jakémkoliv vývoji na trhu. Strategie, jak výnosu dosáhnout jsou známé a tak si buďte jisti, že se vás nesnaží nikdo napálit nebo oklamat. Je to vskutku tak.

Podílové listy ESPA-ČS zajištěného fondu 1 je možno koupit jen v průběhu upisovacího období. To se zdá být nevýhodou, ale u zajišěných fondů je to vzhledem ke strategii a struktuře portfolia nezbytné a obvyklé. V případě potřeby může samozřejmě investor své podílové listy odprodat a to i před koncem období trvání fondu. A cena zaakou lze učinit zpětný odkup? No přece za aktuální kurz ke dni odprodeje.

Fond je vhodnou investicí především pro opatrnější klienty, kteří dávají přednost jistotě a chtějí si vyzkoušet investování na akciovém trhu. U tohoto zajištěného fondu mají šanci se podílet na růstu akcií předních evropských firem, které jsou zastoupeny v indexu DJ Eurostoxx 50. Jde například o společnosti:

  • Total
  • Siemens
  • Deutsche Bank
  • Philips
  • DaimlerChrysler

Rodina zajištěných fondů se tak dále rozrůstá a není důvod nepředpokládat, že tomu tak bude i dálpo celý letošní rok. Investici do zajištěných fondů můžeme všem konzervativním investorům doporučit. Pokud ovšem v době růstu trhů očekáváte vyšší výnos, riskujte trochu více a poohlédněte se po agresivnější investiční strategii.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE