Jen po Fedu a zahraničním obchodu silně roste

21.03.2013 | , HighSky Brokers
INVESTICE



Jen k dolaru roste o 0,8% d/d na 95,5. Trh přešel bez větších změn zasedání Fedu o úrokových sazbách, které nepřineslo významnější posun rétoriky Fedu a tím ani překvapení. Centrální banka pouze drobně pozměnila komentář k rozhodnutí  (lepší hodnocení ekonomického růstu a trhu práce vyvažuje upozornění na restriktivnější fiskální politiku a opatrnost z vývoje finančních trhů) a taky svoje projekce (snížení výhledu růstu HDP respektive nezaměstnanosti). Trh tak možná načerpal více inspirace z poněkud méně nepříznivých zpráv únorového japonského zahrančiního obchodu než se čekalo.



Trh v uplynulých týdnech po překonání důležitého rezistenčního pásma 94,5 – 95,0 zatím potvrzuje dosavadní půlroční růstový trend. Dost možná ale může jít o komplexní rozsáhlou tvorbu významného vrcholu před očekávanou významnější korekcí a přízpůsobení extrémně překoupeného RSI. Dlouhodobé cíle: 100,1 a 101,5. Hlavními podporami jsou 94,3, 93,0 a 90,9.



usdjpy, denní komentář



Trh dnes bude zvědavý na březnový index obecných současných podmínek zpracovatelského průmyslu Fedu Philadelphia (15.00 SEČ), čeká se jeho značné posílení, které ovšem bude znamenat pouze snížení ek. recese dle firem zpracovatelského průmyslu regionu.



Josef Kvarda

Analytik

HighSky Brokers


Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE