Stačí 3 vteřiny a akcie je vaše!

23.08.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Je jen těžko představitelné, jak se technicky provádí operace na kapitálovém trhu. Jak se vlastně akcie kupují a prodávají? Drtivá většina obchodů probíhá přes elektronické systémy. Vy ze svého počítače zadáte pokyn ke koupi nebo prodeji a za 3 vteřiny je akcie vaše...

Fio, burzovní společnost, a.s., největší internetový obchodník s cennými papíry na českém trhu, umožňující obchodování na trzích ČR, USA a SRN, zavedl nový systém pro obchodování na trhu Xetra. XETRA je plně elektronický systém pro obchodování akcií, warrantů a certifikátů. Na XETRA se nyní odehrává cca 90% obchodů frankfurtské Deutsche Boerse AG. Deutsche Boerse je největší burzou v kontinentální Evropě.

Od 23.8.2004 Fio po několika týdnech příprav a testování změnilo svůj obchodní systém tak, že pokyny klientů k obchodování jsou nyní předávány přímo na trh Xetra a vypořádávány na účtech u depozitáře HSBC, Trinkaus & Burkhardt KGaA.

Fio tak ukončuje úspěšnou spolupráci s Deutsche Bank, u které se stalo v roce 2001 prvním nebankovním obchodníkem s cennými papíry z postkomunistických zemí, kterému Deutsche Bank umožnila napojení na její akciový obchodní systém.

Jako člen Xetra může Fio nabízet českým klientům nejlevnější poplatky v ČR, které nyní činí 0,15% z objemu obchodu, minimálně 11,95 EUR. Napojení přímo na systém trhu Xetra přináší klientům Fio také několikanásobné zrychlení doručení elektronických pokynů na trh z původních cca 10 vteřin na průměrně cca 3 vteřiny. Další výhody klientům, a to především poskytování úvěru na obchodování s akciemi v SRN, plánuje Fio zavést během podzimu.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE