Do zajištěných fondů přitekla půl miliarda

01.10.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Do dvou zajištěných fondů, které na léto nabídla ČSOB, vložili investoři do 19. září více než půl miliardy korun. Zajištěný Fond ČSOB Digitální Click 1 shromáždil 95,53 milionu Kč, do fondu ČSOB Světového Růstu+ 1 směřoval dokonce pětinásobný objem investic - 418,08 milionu Kč.

I když doba prázdnin většinou fondům nepřeje, nashromáždily naše zajištěné fondy přes léto zajímavých 513 milionů korun,“ potvrzuje Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. „Nyní se chystáme kromě nového zajištěného fondu v korunách otevřít další možnosti fondů v dolarech a eurech,“ dodává Barta.

Dnes začíná upisovací období 3 zajištěných fondů, které nabízejí zájemcům možnost vybrat si měnu, v níž chtějí investovat. Pro ty, kdo zůstávají věrní investování v korunách, je připraven ČSOB Světový Click+ 13 se zajištěným desetiprocentním výnosem při splatnosti. Pro dolarové investory se otevírá ČSOB Světový Click+ USD 3 a zájemcům, kteří preferují investice v evropské měně, bude k dispozici ČSOB Světový Click+ EUR 2. Oba devizové fondy nabízejí zajištěný osmiprocentní výnos při splatnosti.

Upisovací období pro všechny tři fondy začíná ve středu 29.9. a potrvá do 29.10.2004. Fondy jsou vypsány na 5 let a 5 měsíců se splatností k 31.3.2010. Do ČSOB Zajištěných fondů lze v upisovacím období vstoupit za zvýhodněný poplatek 2%, je samozřejmě možné z nich kdykoli vystoupit.

Na 30.9.2004 je stanovena doba splatnosti fondu KBC Click ČSOB Evropské Akcie 2. Investorům bude kromě celého vkladu vyplacen také stanovený minimální zajištěný výnos ve výši 6%.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE