Zajištěné fondy a Komerční banka

22.10.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Oblibu zajištěných fondů investičních společností mezi investorskou veřejností dokazují stále nové miliony a miliardy ve fondech a také stále nově otvírané fondy. Ani komerční banka nestojí opodál...

Přes 800 milionů korun je částka, která byla k dnešními dni investována do světového garantovaného fondu Max. Upisovací období pro Max – světový garantovaný fond končí k 26. říjnu 2004. Komerční banka ale ihned reaguje a na trh přichází další zajištěný fond, Max – světový zajištěný fond 2. Jde o otevřený podílový fond, který klientům umožní zhodnotit jejich volné peníze prostřednictvím růstu akciových trhů, zároveň však garantuje 105procentní návratnost investice ke dni splatnosti fondu.

Max – světový zajištěný fond 2 je určen pro klienty, kteří chtějí zhodnotit své úspory prostřednictvím výnosů, jež lze dosáhnout na akciových trzích, ale současně nechtějí podstupovat riziko spojené s takovou investicí. „Zajištěna je návratnost minimálně 105 procent investice ke dni zrušení fondu, jehož trvání je 5 let. Klient má tedy možnost se bez rizika podílet na vývoji světových kapitálových trhů,“ vysvětluje André Léger, výkonný ředitel pro marketing KB.

Klient v den ukončení existence fondu obdrží 70 procent výnosu profilu s nejvyšší průměrnou výkonností. Profily jsou tři a liší se od sebe podílem akcií a dluhopisů ve svém portfoliu. V případě, že tento výnos bude nižší než 105 procent nominálu investice, obdrží klient garantovanou hodnotu 105 procent.

  • Minimální  investice: 10 tisíc korun
  • Nominální hodnota podílového listu: 1 koruna
  • Upisovací období fondu:  od 21.10. 2004 do 21.12.2004
  • Doba trvání fondu: 5 let  a jeden týden od ukončení upisovacího období.

Podílové listy fondu MAX – světový zajištěný fond 2 je možné získat na všech pobočkách KB nebo prostřednictvím kanálů přímého bankovnictví Mojebanka a Expresní linka.

Více informací o podílových fondech najdete na http://investice.finance.cz/zacinajici-investor/principy-obchodovani/subjekty-kapitaloveho-trhu

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE