Poplatkové prázdniny: Akcie na XETRA bez poplatků!

03.11.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Jediný český obchodník s cennými papíry s členstvím na největší německé burze XETRA přichází se zásadním poplatkovým zvýhodněním obchodování s akciemi v Německu. Všechny nákupy akcií na XETRA jsou u Fio nyní zcela bez poplatků.

Největší český on-line broker, Fio, burzovní společnost, a.s. se rozhodl pro mimořádné poplatkové zvýhodnění obchodování s akciemi v Německu. Od 1.11.2004 do 31.1.2005 umožní svým klientům nákupy všech zprostředkovávaných cenných papírů na XETRA (elektronický segment Deutsche Börse) bez jakýchkoliv poplatků. Poplatky za prodeje přitom zůstávají podle dosavadního ceníku Fio ve výši 0,15% z objemu obchodu, minimálně 11,95 EUR.

Fio, burzovní společnost, a.s. reaguje touto nabídkou poplatků na mimořádnou podporu, kterou získala od XETRA. "Noví členové EU ze Střední a Východní Evropy vykazují vysokou míru růstu. Deutsche Börse chce investorům z těchto zemí nabídnout na XETRA poplatkově výhodný způsob obchodování s významnými evropskými tituly”, říká Rainer Riess, výkonný ředitel pro rozvoj kapitálového trhu z Deutsche Börse Group.

Společnost Fio nabízí on-line obchodování s akciemi v ČR od roku 1997, na amerických burzách od roku 1999 a na XETRA od října 2001. Členství na XETRA získala 15.7.2004. Slovenské klientele aktivně nabízí své služby od roku 2002 a expanzi do Polska započala v letošním roce.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE