Výsledkový den

22.07.2014 | , Cyrrus
INVESTICE


V dnešní den reportuje své hospodářské výsledky velké množství společností, které mají sílu rozvířit vývoj na akciových trzích. Ráno před otevřením reportovala své výsledky velká švýcarská banka Credit Suisse, která vykázala ztrátu ve výši 700 mil. CHF, což je nejvíce od roku 2008, a to v důsledku soudních sporů s USA, které banku viní v obcházení daní bohatých Američanů. Banka od otevření klesá o necelé 2 % na hodnotu 21,15 CHF. Další společností, která reportovala své hospodářské výsledky, je také švýcarská společnost Swatch. Ta vykázala jak nižší tržby, tak zisk na akcii a padá o zhruba 3 % na hodnotu 410 CHF. Své výsledky představila i společnost Publicis Groupe, která ohlásila velmi negativní dopad měnových kurzů, což způsobilo i nižší tržby. Dle jejich vyjádření bude rok 2014 velmi obtížný a nyní padají o více jak 6 % na hodnotu 55 EUR.

Americký trh dnes otevíral také v zeleném. Index S&P 500 na hodnotu 1.980 bodů, tedy +0,4 %, index Nasdaq na hodnotu 4.444 bodů, tedy + 0,5 % a index Dow Jones na hodnotu 17.087 bodů, tedy +0,2 %. Americký trh tak kopíruje obchodování v Evropě a roste. Výsledková sezóna je dnes v USA také v plném proudu. Své výsledky reportovaly společnosti Texas Instruments, Harley Davidson či Lockheed Martin. Dále reportovala výsledky společnost Coca Cola, jež ale investory nepotěšila a po otevření klesá o 3 % na hodnotu 41,10 USD. Nevede se ani společnosti McDonald`s, která vykázala horší tržby i zisk na akcii a vyklesá o 2 % na hodnotu 95,59 USD. Opačným směrem se vydala Peabody Energy, která reportovala lepší tržby a snížila výhled předpokládané ztráty na 3Q. Po zásluze tak roste o více jak 3 % na hodnotu 15,85 USD. Po uzavření amerického trhu jsou dnes také očekávány výsledky společností Microsoft, Apple či Electronics Arts. Zítra pak před trhem společnosti Boeing, Northrop Grumman, Ryder Systém, Biogen, Delta Airlines a další.

Dnešní obchodní den začal na německé burze mírným růstem na hodnotě 9.672 bodů. Hodnota, na které se DAX pohyboval při otevření amerických trhů, byla +1 % na 9.710 bodech.

Aktuálně se americké trhy obchodují na podobných úrovních jako při otevření. Drahé kovy dnes klesají, zlato aktuálně o -0,5% na hodnotu 1.305 USD, stříbro -0,3 % na hodnotu 20,8 USD. Ropa WTI dnes mírně klesá na 104,1 USD za barel.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE