Komise a ČRO spolupracují na vzdělávání investorů

08.12.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Tento týden v úterý Komise pro cenné papíry zahájila dlouhodobou spolupráci s Českým rozhlasem 1 Radiožurnálem ve vzdělávání investorů formou pravidelných příspěvků týkajících se kapitálového trhu.

Po dobu čtyř měsíců vždy v úterý a ve čtvrtek v 9:15 hodin bude posluchačům Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu dána možnost seznámit se s konkrétními pojmy z oblasti kapitálového trhu, se základními pravidly a s možnostmi investování. V rámci pořadu „Rádce investora“, který se stane součástí Ekonomického magazínu, vystoupí se svými příspěvky vedle zástupců Komise také odborníci z profesních organizací a zástupci trhu. Společně se servisními informacemi Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu by měl tento pořad přispět především ke zvýšení informovanosti drobných investorů v oblasti kapitálového trhu.

Veřejnost nemá dostatečné povědomí o možnostech kapitálového trhu, způsobech obchodování, investičních nástrojích nebo neví, kde získat potřebné informace v případě zájmu. Většina lidí si spojuje kapitálový trh s něčím, co je příliš složité a „jen pro bohaté“. Rádi bychom tento postoj změnili a přiblížili jeho principy fungování obyčejným lidem“, uvádí Lucie Anna Matolínová, členka prezídia Komise, která se bude společně se svými kolegy z vedení Komise na spolupráci aktivně podílet.

Komise v rámci svého poslání ochrany investora a osvěty realizuje s řadou partnerů již od roku 2002 vzdělávací projekt s názvem „Rádce investora“, který je zaměřen především na začínající drobné investory, studenty a pedagogy středních a vyšších odborných škol a zaměstnance státní správy. V rámci tohoto projektu organizuje Komise odborné semináře, vydává vzdělávací publikace a od léta letošního roku rovněž provozuje webové stránky pro drobné investory – www.radce-investora.cz. Ve spolupráci s Českou televizí a mediálními partnery, mezi které patří i portál www.finance.cz, byl v souvislosti s tímto projektem připraven také sedmidílný televizní seriál „Rádce investora“, který bude divákům představen začátkem ledna příštího roku.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE