Když investovat, tak do certifikátů

17.12.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Volba správného investičního instrumentu je pro každého investora prvním a nejdůležitějším krokem. Žádná částka není dost malá, abychom o ni mohli zbytečně přijít. Proto riziko rozkládáme. Certifikáty nám tuto diverzifikaci umožňují téměř ideálně...

Investováním do certifikátů se věnuje i náš aktuální seriál, který můžete sledovat na adrese www.certifikaty.finance.cz. Investování tímto směrem doporučují i odborníci. Přesvědčují se o tom i naši čtenáři, kteří využívají služeb POradenského centra na adrese poradna.finance.cz.

Dotaz čtenáře byl relativně jednoduchý a krátký:

"Dobry den, chci co vyhodne investovat a zhodnotit volne ulozench 200 000 kc. Nevim ale kam ani jak, poradite mi?"

ale odpověď odborníka dlouhá:

"Mohu Vam nabidnout nekolik variant z nichz jako nejvyhodnejsi povazuji investici do indexovych akcii (certifikatu), popripade spravu portfolia a hned Vam vysvetlim proc. Mate pred sebou tezkou volbu a nekolik variant. V dotazu hovorite o "vyhodnem investovani" a ja se tedy vyhnu ulozkam ve forme terminovanych vkladu etc a prejdu k investicnim instrumentum. a) podilove fondy - nevyhodne. Co se tyce podilovych fondu - je potreba zde definovat co podilovy fond vlastne dela, do ceho investuje. Vetsina podilovych fondu se zameruje na urcity akciovy index, uzemni region, firemni sektor etc. Coz samozrejme generuje ruzne vynosy. Problemu ve fondu musite resit nekolik. Fond je velky (to znamena trva dlouho nez zmeni alokaci svych aktiv a na tom prodelava (zmeni-li se vyvoj na trhu (kurs urciteho cenneho papiru), fondu trva dlouho nez se cenneho papiru zbavi a tedy na teto operaci ztraci..."

Toto není celá odpověď. Poradce si dal práci a našemu tazateli vypracoval odpověď podrobnou a rozsáhlou. Celou si ji můžete přečíst zde: http://poradna.finance.cz/lqall.phtml?sekce=8&DotazHledej=14919.

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE