TV seriál Rádce investora spuštěn

05.01.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Komise pro cenné papíry ve spolupráci s partnery připravila na 4. ledna 2005 vysílání prvního ze sedmi dílů televizního seriálu „Rádce investora“. Každé úterý vždy v 16:20 hodin na druhém programu České televize tak budou moci diváci společně s moderátorem Jakubem Železným nahlédnout do světa investic.

Cílem tohoto nového televizního seriálu je nabídnout široké veřejnosti základní informace týkající se fungování kapitálového trhu a zároveň investora informovat nejen o možnostech, ale i rizicích spojených s jednotlivými formami investování. Hlavní důraz je přitom kladen na získávání informací a ochranu investora.

Domnívám se, že většina drobných investorů nemá dostatečné informace o investičních možnostech na kapitálovém trhu,  neznají rizika s investováním spojená, nevědí, kde čerpat informace  a na koho se obrátit v případě potřeby. To vše je v seriálu vysvětlováno. Jedním z hlavních poslání Komise je osvěta veřejnosti. A podpora tohoto projektu naše poslání realizuje.“ říká předseda Komise Pavel Hollmann o důvodu zapojení Komise do projektu.

Každý ze sedmi dílů seriálu, který trvá vždy 15 minut, se věnuje určité oblasti kapitálového trhu. Velmi jednoduchou formou, kdy autor v rámci snadnějšího pochopení problematiky používá často příměru s okolním světem, jsou zde vysvětlovány jak jednotlivé pojmy kapitálového trhu, tak i samotné principy, na kterých je fungování dané oblasti postaveno. Základní princip kapitálového trhu, tedy vztah mezi emitentem a investorem, je tak například připodobňován k ovocnému tržišti nebo k hokejovému utkání. Nedílnou součástí každého dílu seriálu je i krátké shrnutí nejdůležitějších informací z dílu předchozího.

Televizní seriál „Rádce investora“ vznikl v rámci stejnojmenného vzdělávacího projektu, který Komise realizuje již od roku 2002, a který je svým zaměřením určen především drobným investorům. Formou seminářů a vydáváním vzdělávacích publikací oslovila Komise již studenty a pedagogy středních a vyšších odborných škol po celé České republice. V létě roku 2004 Komise v souvislosti s tímto projektem spustila na adrese www.radce-investora.cz webové stránky, které tak doplnily projekt o další formu osvěty kapitálového trhu. Televizní seriál, který bude doprovázen ve spolupráci s partnery tohoto projektu také soutěží, by se tak měl stát určitým vyvrcholením snahy o zpřístupnění informací týkajících se fungování kapitálového trhu nejširší veřejnosti.

Mediálním partnerem projektu je také portál www.finance.cz.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE