Analýza Deutsche Bank hovoří o Zentivě jako o perle

16.02.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Hledání investičních příležitostí je pro drobné i velké investory prvořadým úkolem a takříkajíc denním chlebíčkem. Aby to měli snazší, vydávají renomovaní obchodníci s cennými papíry nebo bankovní domy analýzy a investiční doporučení. Aktuální analýza Deutsche Bank hovoří o Zentivě jako o perle východní Evropy.

"Zentiva je moderní a dynamická farmaceutická společnost, která se specializuje na vývoj, výrobu a marketing značkových ekvivalentů. Máme dominantní pozici na českém a slovenském trhu a jsme jedním z hlavních dodavatelů farmaceutik ve střední a východní Evropě," píše se na internetových stránkách společnosti. A není důvod o tom pochybovat. Skupina vznikla v srpnu roku 2003 spojením dvou úspěšných a největších farmaceutických společností v České a Slovenské republice, společností Léčiva a Slovakofarma V loňském roce také úspěšně vstoupila na Burzu cenných papírů Praha (informace najdete v tomto článku) a výrazně tak, jako první primární emise na naší burze, přispěla k oživení zájmu o české kapitálové trhy v loňském roce (hodnocení loňského roku si přečtěte zde).

Díky spolupráci www.finance.cz a ZertifikateJournal máte nyní možnost přečíst si vysoce profesionální materiál již zmíněné Deutsche Bank, který podrobně popisuje vše podstatné kolem skupiny ZENTIVA.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE