Investujeme 100 000 na několik dní

11.03.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Investovat můžeme pravidelně, jednorázově, na jistotu i spekulativně. Každý tip investice má své výhody i nevýhody. Největší riziko je spojeno s investicí spekulativní.

Také naše čtenářka by ráda investovala. O radu nás žádala v Poradenském centru:

Otázka:
"Chtěla bych Vás požádat o řešení fiktivní situace. V pondělí ráno 7.3.2005 mám 100 tisíc korun. Kam bych je měla investovat, abych ve čtvrtek večer 10.3.2005 měla tuto investici zhodnocenu, přičemž vycházím z aktuální situace na trhu. Děkuji."

Specialisté z firmy Böhm & partner se věnovali i tomuto dotazu:
"Dobrý den. Jestli jsme správně pochopili Váš dotaz, uvažujete o investování 100 000 korun na několik dní. Aby taková investice měla smysl, musí vydělat nejdříve na poplatky s tím spojené. V tak krátkém horizontu toho lze dosáhnout jedině u akciových titulů případně u opcí nebo derivátů (pokud pomineme sázkové hry a ruletu). Musíme však upozornit, že investování prostředků do těchto instrumentů na tak krátkou dobu je vysoce spekulativní a výsledkem může být velmi vysoká ztráta. Proto bychom ji v žádném případě nedoporučovali. Pokud jste si ale vědoma, že tyto prostředky nemusíte obdržet zpět v plné výši a opravdu chcete zkusit své štěstí na kapitálovém trhu, můžete zainvestovat např. do Unipetrolu, který v posledních týdnech téměř neustále roste."

Buďte opatrní ke svým financím. Riskujte jen tolik, aby vás případná ztráta neohrozila a ani "nebolela". Pokud máte dotaz nebo problém z oblasti investování, obraťte se na náš poradenský servis na těchto stránkách.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE