Vlastník TV Nova míří na pražskou burzu!

13.06.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Central European Media Enterprises Ltd.  (CME) dnes oficiálně doručila žádost  Burze cenných papírů Praha o přijetí svých akcií k obchodování na hlavním trhu burzy. Společnost CME tak tímto krokem potvrdila již dříve avizovaný zájem o vstup na pražskou burzu.

Podle stanoviska Burzy bude žádost projednána 17. června 2005. Pokud proběhnou všechny nezbytné procedury hladce lze předpokládat zahájení obchodování s danou emisí již koncem června. Přijetí akcií společnosti CME k obchodování bude pro pražskou burzu znamenat již druhý letošní duální listing akcií.  „Potvrzují se tak má slova o tom, že společnosti, jejichž hlavní obchodní aktivity jsou vázány na český trh, patří na pražskou burzu“, říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha, a.s.

Burza předpokládá, že likvidita bude podporována za pomocí tvůrců trhu, jako je tomu u ostatních významných společností obchodovaných v systému SPAD. O parametrech obchodování, jako je například velikost lotu dané emise, bude rozhodovat Výbor pro burzovní obchody, který je svolán na 20. června 2005. Po uvedení akcií společnosti CME na hlavní trh se počítá s jejich zařazení do bází obou nosných indexů, PX 50 a PX-D.

Společnost CME působí v České republice prostřednictvím televize Nova, ve které měla vlastnické podíly již v devadesátých letech. Akcie mediální firmy se v současné době obchodují na americkém trhu Nasdaq. Poradcem pro Českou republiku je Česká spořitelna.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE