BH Securities: lepší hospodářské výsledky

28.07.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Společnost BH Securities zaznamenala pozitivní výsledky na trhu obchodování s cennými papíry. Za první pololetí tohoto roku dosáhla zisku před zdaněním 18,2 milióny korun, což představuje oproti stejnému období loňského roku nárůst o téměř 80 %.

Rozhodující vliv na tento růst měly úrokové výnosy z uskutečněných repo operací a inkasované provize, související s neustále rostoucími objemy obchodů. „Společnosti se navíc, stejně jako vloni, daří rozvíjet nové produkty a služby zákazníkům“, uvádí člen představenstva společnosti BH Securities Zdeněk Lepka.

Společnost byla také velmi úspěšná při obhospodařování majetku svých zákazníků. Zvýšil se počet zákazníků a také objem zákaznického majetku, který v pololetí přesáhl hranici 4,5 miliardy korun. BH Securities již třetím rokem plní funkci tvůrce trhu na převážnou většinu nejlikvidnějších titulů obchodovaných na BCPP.

Na základě současných výsledků by měl být, podle člena představenstva Zdeňka Lepky, letošní rok 2005 z hlediska hospodaření  výrazně lepší v porovnání s rokem minulým. Do budoucna se společnost hodlá zaměřit na rozvíjení produktu repo operací pro právnické osoby a na rozvoj nově připravované strategie produktu BHS Asset Management nazvané Covered call.

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE