Investujte své úspory do podílových fondů

09.11.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Zůstávají vám každý měsíc nadbytečné peníze na účtu? Pokud je nechcete nechat na pospas inflaci, měli byste je investovat. Řešením pro vás můžou být podílové fondy.

Český finanční trh nám nabízí spoustu možností kam investovat naspořené peníze. Pokud nepatříte mezi odborníky, je celkem pravděpodobné, že vám z toho za chvilku půjde hlava kolem. V takovýchto případech můžete využít Poradenské centrum na www.finance.cz. Můžete zde zadat dotaz ohledně různých potíží z oblasti osobních i firemních financí. Dneska nás zaujal dotaz z problematiky investování.

Otázka:

Dobrý den. Mám 2 stav.spoření. První 500 měsíčně, konec příští rok, druhé 1500, konec za 3 roky, penzijní s částkou 1000 měsíčně a 416 životní pojištění. I tak mi zhruba okolo 2000 měsíčně zbývá a rád bych je nějak zhodnotil. Zatím jsem to udělal tak že jsem každé spoření navýšil o 1000 korun, ale myslím že to není asi dobrý nápad. Můžete mi prosím poradit co s těmi dvěma tisíci měsíčně udělat? Tak do 5 let počítám s koupí bytu a na to bych rád použil jak ta stavební spoření, tak ty naspořené částky z těch dvou tisíc. Díky za odpověď

Odpověď:

Dobrý den, spořit na vkladní knížku dnes nemá smysl, existují mnohem příznivější metody jak i malé měsíční úložky lépe zhodnocovat. Většina bank dnes nabízí tzv. podílové fondy. Liší se podle rizikovosti a zároveň podle výnosnosti. Do těchto fondů můžete uložit jak částku jednorázovou, tak posílat každý měsíc menší úložky. S výběrem toho nejvhodnějšího, odpovídajícího Vaší představě, Vám pomohou v každé bance.

Autor článku

Nadja Fehimovič


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE