Zisky a ztráty automaticky podle pokynů

22.08.2006 | , Finance.cz
INVESTICE


Fio dnes spustila v aplikaci e-Broker nový pokyn umožňující zajištění investice a uzavření pozice na předem stanovených hodnotách. Investor tak získává při on-line obchodování  užitečného pomocníka.

Společnost  Fio, která je významným tuzemským on-line obchodníkem s cennými papíry, a která zprostředkovává obchodování s akciemi na domácích i zahraničních trzích, v průběhu dneška oznámila spuštění nového Bracket pokynu pro obchodování v USA. Tento pokyn patří do skupiny tzv. inteligentních pokynů a umožňuje v obchodní aplikaci e-Broker zajištění investice tak, aby k jejímu uzavření došlo buď na úrovni předem stanoveného zisku, nebo na úrovni předem stanovené maximální přípustné ztráty.

„Nový Bracket pokyn doplňuje celou řadu inteligentních pokynů, které aplikace e-Broker umožňuje používat nejen na trzích v USA, ale také na německé Xetře nebo na pražské burze. Jeho spuštění vychází z naší strategie nabízet klientům neustále co nejmodernější technické zázemí“ komentoval tento krok Marek Polka, vedoucí Klientské divize Fio.

Příklad zadání pokynu
Klient disponuje akciemi za cenu 10 USD. Na základě jeho investiční strategie chce realizovat 15 %ní zisk, popř. pozici opustit při ztrátě 5 %. V takovém případě stačí zadat prodejní pokyn typu Bracket, kde jako ziskovou limitní cenu uvede 11,50 USD a jako ztrátovou Stop cenu 9,50 USD. V případě, že v následném vývoji kurz dosáhne úrovně 11,50 USD, dojde k prodeji přinejlepším na této ceně, naopak v případě poklesu k úrovni 9,50 USD dojde ke zaktivování Stop-lossu a k prodeji proti aktuální poptávce.

Více informací o inteligentních pokynech se dozvíte na těchto stránkách.

Autor článku

Lukáš Buřík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE