Na polskou a maďarskou burzu už i s korunami

09.11.2006 | , Finance.cz
INVESTICE


Makléřská společnost Cyrrus, jeden z významných hráčů na kapitálovém trhu, přišla s novou službou Superspad. Díky ní může investor snadno obchodovat tituly na polské a maďarské burze, a to v českých korunách.

Od začátku listopadu nabízí společnost CYRRUS, největší mimopražská makléřská společnost, průkopník obchodování s certifikáty a člen pražské burzy, novou unikátní službu - tzv. SUPESPAD. Tento produkt umožní klientům obchodování s nejlikvidnějšími akciovými tituly (tzv. blue chips), které jsou součástí pražské, varšavské a budapešťské burzy a to vše v českých korunách.

V lotech i na marži
Pro tyto obchody navíc platí stejné podmínky, jako při obchodování s českými akciemi ve SPADu. Jednotlivé emise se obchodují v tzv. lotech, standardizovaných množstvích cenných papírů pro jeden obchod, u nejlikvidnějších titulů mohou investoři obchodovat na marži. Zákazníci přitom mohou průběžně sledovat vývoj konkrétních operací, tedy zhodnocení své investice, na svém korunovém účtu.

Je libo PKN či MOL?
Se SUPERSPADem přinesla společnosti CYRRUS na český kapitálový trh jedinečnou službu, která čerpá z nedávné iniciativy Vídeňské burzy o vytvoření nadnárodní středoevropské burzy. „Tím, že klienti kupují tituly z Polska a Maďarska přímo v české měně, nemusí čekat na zdlouhavou směnu peněz do polských zlotých či maďarských forintů. Každý zákazník se tak ráno může po poradě s osobním makléřem v klidu rozhodnout, zda nakoupí např. český Unipetrol, polský PKN Orlen nebo maďarský MOL,“ říká Martin Kozumplík, předseda představenstva společnosti CYRRUS.

„V nedávné době jsme zahájili zkušební provoz této služby a zájem o obchodování v SUPERSPADu vyjádřilo 15 % současných zákazníků. Očekáváme, že do konce letošního roku se toto číslo více než zdvojnásobí. V současné době ještě přemýšlíme nad rozšířením služby do Rakouska,“ vysvětluje Jan Procházka, garant celého projektu a hlavní analytik společnosti CYRRUS.

Zdroj: Tisková zpráva Cyrrus

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE