Burzovní trhy se rozrostou o nové emise

04.12.2006 | , Finance.cz
INVESTICE


Kotační výbor pražské burzy na svém pátečním zasedání rozhodl o přijetí nových emisí. Na hlavní trh tak míří nové emise akcií, volný trh burzy se rozroste o nové warranty a investiční certifikáty.

Kotační výbor rozhodl o přijetí emise akcií společnosti ECM Real Estate Investments A.G. na hlavní burzovní trh a o přijetí warrantů téže společnosti na oficiální volný trh. Dále byla projednána a schválena žádost společnosti Pegas Nonwovens SA o přijetí emise akcií k obchodování na hlavním trhu burzy. O obchodních parametrech nových emisí a o případném zařazení akcií do segmentu SPAD musí rozhodnout Výbor pro burzovní obchody.

Výbor dále projednal a schválil žádost jednoho z členů pražské burzy, společnosti Raiffeisenbank, o přijetí emisí pěti investičních certifikátů k burzovnímu obchodu na oficiálním volném trhu. Podkladovými aktivy těchto certifikátů, jejímž emitentem je Raiffeisen Centrobank AG, budou lehká ropa Brent, zlato, index DJ Euro STOXX 50 a indexy složené z nejlikvidnějších ruských (RDX index) a českých akcií (CTX short index).

Zdroj: Tisková zpráva BCPP

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE