Akcie ECM měly raketový start

08.12.2006 | , Finance.cz
INVESTICE


Včera bylo na pražské burze spuštěno obchodování s akciemi developerské a investiční společnosti ECM Real Estate Investments. Hned první den jasně ukázal, že ze strany investorů je o akcie enormní zájem. ECM tak ovládla celou burzu.

Velice úspěšný start zaznamenala na pražské burze společnost ECM, resp. její akcie. Hned první den obchodování se stala SPADovým lídrem, a to jak v počtu realizovaných obchodů, tak i z hlediska celkového objemu, když celkem bez potíží překonala magickou hranici 1 miliardy korun (1.080.032.900 Kč).

ECM táhlo celou burzu
Raketový byl především její nástup. Titul zahajoval obchodování na ceně úpisu 47 Euro (1318 Kč) a během prvních dvou hodin vzrostl o 16 %, když se cena vyšplhala až na 1529 Kč. Svůj první obchodní den poté emise zakončila na výsledku 1471 Kč. Především zásluhou ECM tak index PX posunul své historické maximum, když zavíral na hodnotě 1614,1 bodů (+ 0,89 %).

Již v pozadí pak byly výsledky dalších SPADových titulů. Energetický gigant ČEZ se opět vydal vzhůru k magické tisícovce a při slabším objemu obchodů zavíral na 977,80 Kč. V červených číslech skončily Unipetrol, Orco a CETV.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE