Parvest s novým fondem brazilských akcií

04.01.2007 | , Finance.cz
INVESTICE


Jihoamerické státy a jejich trhy jsou v současnosti častým terčem investorů, jelikož nabízí možnost zajímavého zhodnocení. Právě na jeden z nich, brazilský akciový trh, se zaměřuje nový fond z rodiny Parvest.

Strategie jednotlivých fondů mohou být různé. Od konzervativních až po zcela rizikové. Podíváme-li se na žebříček výkonnosti jednotlivých fondů, lídrem jsou bezesporu fondy zaměřené na rozvíjející se trhy (emerging markets). Kromě fondů směřujících své investice na asijské kapitálové trhy najdeme na čelních pozicích i fondy s jihoamerickým zaměřením.

Zajímavé výnosy, ovšem s rizikem
A právě o nový emerging markets fond se rozrostla nabídka společnosti Parvest, která spadá pod francouzský finanční gigant BNP Paribas. Nový fond s názvem Parvest Brazil je veden v amerických dolarech a je otevřeny pro české investory. Jak již název prozrazuje, fond je zaměřen na brazilské akciové trhy. Svou strategií patří Parvest Brazil mezi rizikovější a je spravován portfolio manažerem s místní působností. Může tak plně využít potenciál brazilských trhů díky zkušenostem s brazilským prostředím a všemi jeho specifiky.

Brazílie produkuje nejen fotbal
A proč zrovna Brazílie? Po letech reforem patří brazilská ekonomika mezi čtyři nejrychleji rostoucí ekonomiky světa. Země těží především ze své pozice světové jedničky v oblasti dodávání nerostných surovin, když zaujímá první příčku v produkci železa, mědi, niklu, bauxitu a manganu. Vedoucí postavení si také drží u kávy, cukru a pomerančů. Ovšem nejen komodity mohou za ekonomický růst této jihoamerické země. Napomáhá mu také striktní fiskální politika, rozumná míra inflace a politická stabilita.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE