ATLANTIK FT krůček od medailových pozic

10.01.2007 | , Finance.cz
INVESTICE


Objem obchodů na pražské burze loni atakoval hranici 850 miliard korun, což je o téměř 200 miliard méně než v roce 2005. Přesto se některým obchodníkům podařilo objem svých obchodů výrazně zvýšit. Patří mezi ně i Atlantik FT.

Rok 2005 byl pro pražskou burzu rekordní. Zřejmě jen málokdo očekával, že by se výsledky mohly zopakovat i v roce loňském. Předpovědi se naplnily. Pražská burza resp. její burzovní index PX sice zaznamenal růst, ovšem ve srovnání s rokem 2005 jde pouze o nepatrný vzestup. Z hlediska objemu obchodů došlo dokonce k poklesu o 18 %, přesto jde o druhý nejlepší výsledek v historii Burzy cenných papírů Praha. Bližší informace o loňských burzovních statistikách najdete v článku s názvem BCPP: Nová maxima a nižší objemy obchodů.

Burza poklesla, ATLANTIK rostl
Pražská burza sice zaznamenala téměř dvěstěmiliardový pokles, opačné výsledky však jeden z významných hráčů na českém kapitálovém trhu, ATLANTIK FT. Tato společnost byla v roce 2006 krůček od celkového třetího místa v žebříčku objemu obchodů mezi obchodníky s cennými papíry, když za 12 měsíců loňského roku realizovala celkový objem obchodů za 173,6 miliard korun. V porovnání s rokem 2005, kdy společnost zobchodovala 134,1 mld. korun to představuje meziroční nárůst o téměř  30 %.

„Nárůst objemu obchodů společnosti ATLANTIK FT je způsoben především velkým zájmem drobných investorů o investování do akcií. Napovídá tomu neustále se zvyšující počet klientů naší společnosti. Ti vyhledávají především obchodníky se silným kapitálovým vybavením a stabilitou, která je důležitá pro ochranu jejich investic,“ sdělila Dagmar Adamcová tisková mluvčí společnosti ATLANTIK FT. „Tržní podíl společnosti ATLANTIK FT vzrostl o 2,7 procentního bodu na 10,5 %,“ dodala Dagmar Adamcová.

Bramborová medaile pro ATLANTIK
Nejvíce obchodů bylo realizováno v druhém a třetím čtvrtletí roku 2006. V tomto období se společnost ATLANTIK FT, objevovala na třetím místě v žebříčku objemu obchodů mezi obchodníky s cennými papíry. K dosažení medailových pozic jí chybělo jen málo, od třetího místa České spořitelny ji dělilo pouhých 4,4 mld. korun. Stupně vítězů tak zůstaly stejné jako v roce 2005, když s velkým náskokem vyhrála Patria Finance (456,5 mld. korun) před Wood&Company (337,4 mld. korun) a již zmíněnou Českou spořitelnou (178,1 mld. korun).

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE