Článek: Začíná velká česko-slovenská soutěž o Porsche Cayman

15.09.2008 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Investiční soutěž je vzdělávacího charakteru, neboť nabízí seznámení s obchodováním na finančních trzích a motivací k účasti jsou jistě skvělé ceny....

...

Každý z nás měl možnost v posledním roce sledovat velké výkyvy cen ropy, zlata, potravin či změny kurzů jednotlivých měn. Investování do těchto instrumentů je velice populární na celém světě a úkolem této soutěže je mimo jiné propagace těchto trhů na českém a slovenském trhu.

V soutěži se jedná o zábavnou hru vzdělávacího charakteru, kde jedinou odměnou jsou soutěžní ceny. Na druhou stranu ale tato soutěž nabízí reálná data a představuje skutečný vývoj na trzích, což je velice užitečnou zkouškou před rozhodnutím začít reálně obchodovat. Hlavní cenou pro vítěze je luxusní automobil Porsche Cayman, včetně zaplacené daně z výhry. Nejlepší týdenní obchodníci pak vyhrávají notebook značky Acer. Vítězem soutěže se stává ten, kdo v průběhu soutěže od 1. do 30. října nejvíce zhodnotí svůj počáteční kapitál.

Není třeba vlastní investice

Významnou charakteristikou je že, počáteční kapitál je virtuální vklad, který bude účastníkovi přidělen, nemusí proto vkládat žádné vlastní peníze, nevznikají mu žádné povinnosti či závazky, ovšem taktéž nemá nárok na případný zisk, který na svém soutěžním účtu vytvoří.

První velká česko-slovenská investiční soutěž – to znamená, že Češi a Slováci soutěží zároveň a soutěž je pořádána společně slovenskou a českou pobočkou X-Trade Brokers. Češi a Slováci si tak kromě hlavní ceny podělí 10 notebooků značky Acer, které připadnou týdenním nejlepším obchodníkům.

Je potřeba si jen stáhnout platformu XTB-Trader

Investování probíhá pomocí jednoduché internetové platformy, kterou si účastníci stáhnou do počítače ze stránek společnosti. V rámci platformy jsou k dispozici grafy a také ku příkladu nástroje technické analýzy. Lze zde spekulovat jak na pokles tak růst ceny, a to pomocí CFD kontraktů neboli kontraktů na vyrovnání cenového rozdílu.

Platforma nabízí obchodování s komoditami jako je ropa, zlato, stříbro, pšenice, kukuřice, měď, hliník a jiné, celkem 26 různých komodit. Dále je možno investovat na měnovém trhu pomocí nákupu či prodeje jednotlivých měnových párů. Nabízíme všechny hlavní měnové páry, např. euro-dolar, libra-dolar, dolar-japonský yen a dolar-švýcarský frank. Dále i měny jako je australský dolar, novozélandský dolar nebo česká koruna, k tomu i křížové páry jako jsou ku příkladu australský dolar k japonskému yenu apod. Celkem 41 měnových párů. Je také možno investovat do akciových indexů jako jsou americký Nasdaq, britský FTSE nebo pražský PX. Celkem nabízíme 18 akciových indexů a 20 různých akciových titulů jako je Microsoft, Yahoo ale i české a španělské tituly.

Do soutěže je možno registrovat se od 15.září na stránkách www.xtb.cz, stáhnout si platformu a založit si také již soutěžní účet. Na tomto účtu se účastníci mohou s trhy seznámit a procvičit si obchodování až do začátku soutěže 1.října, kdy se objem prostředků na všech soutěžních účtech nastaví zpět na startovací částku 200 000 Kč.

Dobrý úsudek, příznivé trendy a štěstí při obchodování přeje všem účastníkům společnost X-Trade Brokers.

Autor: Lucie Vitamvásová (lucie.vitamvasova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE