Index PX-D překonal říjnové historické maximum

29.12.2005 | , Cyrrus
INVESTICE


Předposlední obchodní seance letošního roku proběhla ve znamení korekce včerejší ztrát, některé tituly dokonce vytvořily nová lokální maxima. Byly jimi Erste Bank a...

Předposlední obchodní seance letošního roku proběhla ve znamení korekce včerejší ztrát, některé tituly dokonce vytvořily nová lokální maxima. Byly jimi Erste Bank a Philip Morris. Index PX-D díky tomu vytvořil nový historický rekord, jeho hodnota činí 3.741,60 bodů.

Erste Bank pokračuje po vítězství v privatizační tendru na koupi rumunské banky BCR v růstu, na pražské burze se dnes její akcie obchodovaly až za 1.383,50 Kč, závěr je zastihl na úrovni 1.384 Kč (+1,3%). Nevylučuji, že v dalších dnech se dá také v jejím případě očekávat snaha o pokoření dosavadních historických maxim. Akcie tabákového výrobce Philip Morris dnes pokračovaly v razantním posilování, uzavřely výše o 1,5% na úrovni 18.200 Kč. Za poslední týden tak posílily téměř o tisíc korun. Ostatní tituly své lokální maxima dnes nepokořily, může se tomu tak stát ale již zítra. O více než procento dnes posílily ještě akcie ČEZu (+1,1% na 737,20 Kč) a Orca (+1,3% na 1.805 Kč).

Autor článku

Rostislav Míšek  

Články ze sekce: INVESTICE