BP: LG Electronics hlásí za uplynulé čtvrtletí 91% nárůst zisku díky mobilním telefonům

24.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Jihokorejská společnost LG Electronics Inc. dnes reportovala vyšší než očekávaný 91procentní nárůst zisku za uplynulé čtvrtletí díky silnějším...

...prodejům mobilních telefonů a ziskům ze společného podniku s firmou Philips Electronics na výrobu plochých obrazovek.

Očekává se, že společnost LG vykáže v letošním roce silný růst díky oživení v divizi mobilních telefonů a rostoucímu trhu televizorů s plochými obrazovkami, ale riziko posilujícího wonu tento výhled poněkud zastiňuje.

Čtvrtý největší výrobce mobilních telefonů na světě dnes reportoval čistý zisk ve výši 312,2 mld. wonů (318,1 mil. USD) za čtvrtletí končící 31. prosince, ve srovnání se ziskem 163,4 mld. wonů za shodné období před rokem. Oznámenými výsledky společnost předčila projekce trhu pro 181,9 mld. wonů.

Tržby společnosti, která je také největším světovým výrobcem klimatizací, poklesly o 5,2 procenta na 6,18 bilionu wonů z 6,52 bilionu wonů před rokem.

Společnost prodala během čtvrtého čtvrtletí 16,2 milionu mobilních telefonů oproti 15,5 mil. ve třetím kvartálu. Podle odhadů analytiků společnost ovšem vykáže v prvním čtvrtletí pokles prodejů telefonů, když hlavní klienti firmy jako Verizon Communications Inc. (VZ) a Hutchinson Telecommunications International Ltd. snižují své zásoby.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE