BP: Zisk aerolinek Air France-KLM ve 3. čtvrtletí zaostal za očekáváním trhu

16.02.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší evropská letecká společnost...

...Air France-KLM Group dnes uvedla, že se zisk společnosti ve třetím čtvrtletí více než ztrojnásobil, ale současně zaostal za očekáváním analytiků, když náklady na palivo vzrostly o 27 procent na 1 mld. EUR.

Za tři měsíce končící 31. prosince společnost vykázala nárůst čistého zisku na 77 mil. EUR/29 centů na akcii z 23 mil. EUR/9 centů na akcii za shodné čtvrtletí před rokem. Vykázaný zisk vyšel pod průměrným odhadem analytiků pro zisk 103 mil. EUR.

Kvartální tržby aerolinek vzrostly o 12 procent na 5,43 mld. EUR.

Podle vyjádření společnosti se EBITA za rok končící v březnu pravděpodobně zvýší na více než 900 mil. EUR, ve srovnání se 703 mil. EUR v předešlém roce. Provozní zisk za uplynulé čtvrtletí vzrostl více než devítinásobně na 190 mil. EUR z 20 mil. EUR.

Společnost Air France-KLM nabízí dle svých webových stránek více letů z Evropy do New Yorku než její dva nejbližší konkurenti v regionu. 10. února mezi 8 hodinou ranní a 8 hodinou večerní společnost nabídla sedm letů z Paříže a tři lety z Amsterdamu do New Yorku. Aerolinky British Airways nabídly ve stejné době devět letů z Londýna a letecká společnost Lufthansa nabídla tři lety z Frankfurtu a dva lety z Mnichova.

Výkonný ředitel aerolinek Jean-Cyril Spinetta 11. ledna uvedl, že ve stávajícím fiskálním roce očekává nejlepší výsledky v celé 73leté historii firmy, když společnost díky převzetí aerolinek KLM snížila své náklady o 295 mil. EUR.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE