BP: Výrobce monitorů TPV více než zdvojnásobil svůj zisk ve 4. čtvrtletí

03.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Společnost...

...TPV Technology Ltd., která je největším výrobcem počítačových monitorů na světě, dnes oznámila, že se její zisk ve čtvrtém čtvrtletí více než zdvojnásobil na pozadí vyšších prodejů dražších monitorů a stabilizace cen komponentů.

Společnost TPV, jejíž hlavní výrobní aktivity jsou situovány v Číně, vykázala za tři měsíce končící v prosinci 2005 čistý zisk ve výši 43,13 mil. USD, ve srovnání se ziskem 18,71 mil. USD za shodné období před rokem.

Oznámené výsledky vyšly v souladu s odhady analytiků Wall Streetu.

Společnost TPV, stejně jako její konkuenti, musela čelit zhoršení svého hospodaření, když ceny monitorů spadly v důsledku jejich nadzásobení. Vyhlídky těchto firem se ale zlepšily zhruba v polovině loňského roku, kdy se tato situace stabilizovala.

Příjmy společnosti se za čtvrté čtvrtletí také téměř zdvojnásobily na 1,92 mld. USD díky silnému mezinárodnímu růstu a zvyšující se poptávce po LCD monitorech, spolu s loňskou akvizicí operací na výrobu monitorů od nizozemské společnosti Philips.

Společnost TPV, která je z 25 procent vlastněna čínskou společností BOE Technology a z 15 procent firmou Philips, se stala po akvizici operací firmy Philips jedničkou na světovém trhu monitorů.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE