BP: První obchodní seance ve druhém čtvrtletí zřejmě začne pro americké burzy pozitivně

03.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké kapitálové trhy vstoupí do druhého čtvrtletí optimisticky zejména díky zprávě, že americký výrobce...

...telekomunikačních zařízení, společnost Lucent Technologies, souhlasil s prodejem firmy francouzskému konkurentovi Alcatel.

Do hledáčku investorů se dostaly akcie automobilky General Motors (GM), která dnes oznámila prodej 51% podílu ve své divizi GMAC za 14 mld. USD. Akcie GM v předobchodní fázi posilují o 3 procenta.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes posilují o 6,8 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average rostou o 37 bodů a futures na Nasdaq 100 přidávají 9,8 bodu.

Největší americká telekomunikační společnost Verizon Communications Inc. (VZ) dnes oznámila, že prodá své karibské a latinskoamerické operace v rámci tří transakcí, jejichž celková cena se vyšplhá na 3,7 mld. USD.

Z dalších M&A aktivit dnes byla zveřejněna nabídka provozovatele kasin, společnosti Ameristar Casinos (ASCA) na převzetí společnosti Aztar za 2,25 miliard dolarů. Za každou akcii společnosti Aztar nabízí Ameristar 42 USD a překonala tak nabídku dalších zájemců o převzetí, společností Colony Capital i Pinnacle Entertainment. Pinnacle za každou akcii Aztar nabídl 38 USD.

Americký distributor piva Corona, vína Arbor Mist a dalších značek, společnost Constellation Brands (STZ), se dnes dohodl na převzetí kanadské společnosti Vincor International za 1,27 mld. kanadských dolarů.

Projekci pro růst srovnatelných tržeb za měsíc březen dnes oznámil světový maloobchodník Wal-Mart, který uvedl, že očekává 1,3% nárůst v tržbách u obchodů otevřených déle než jeden rok, v důsledku pozdějšího data oslavy Velikonoc, než tomu bylo v loňském roce. Z toho důvodu společnost očekává silnější výsledky až za měsíc duben. Původní předpoklad hovořil pro 1 až 3% růst tržeb z obchodů otevřených déle než jeden rok, tedy srovnatelných tržeb. Finální výsledky společnost oznámí ve čtvrtek.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE