BP: Americké kapitálové trhy dnes patrně zahájí obchodování bez výraznějších změn

13.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures smazaly dřívější ztráty a naznačují, že americké burzy zahájí dnešní obchodování bez výraznějších změn....

...

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes oslabují 0,5 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average posilují o 0,2 bodu a futures na Nasdaq 100 přidávají o 0,75 bodu.

Z makroekonomických zpráv dnes byly zveřejněny nově vzniklé nároky za uplynulý týden, jež vzrostly více než se čekalo.

Z dalších zpráv byly zveřejněny maloobchodní tržby, které vzrostly v březnu o 0,6 %, odhad hovořil pro 0,5% zvýšení.

Výsledky svého hospodaření zveřejnil výrobní konglomerát General Electric (GE). Společnost reportovala zisk za první kvartál, jenž vyšel v souladu s odhadem trhu.

Po závěru včerejší obchodní seanci oznámil výrobce počítačových procesorů, společnost Advanced Micro Devices (AMD), že za první kvartál zaznamenal zisk, oproti ztrátě v roce předešlém. Akcie firmy však klesají o 3,4 procenta poté, co firma oznámila projekci tržeb pro druhý kvartál, která vyšla pod odhadem analytiků.

Růst akcií zaznamenává i výrobce čipů na úschovu dat, společnost SanDisk (SNDK), v reakci na oznámení, že ratingová agentura Standard & Poor´s nahradí v bázi prestižního indexu S&P 500 akciemi společnosti SanDisk akcie biotechnologické společnosti Chiron Corp. (CHIR), kterou přebírá švýcarská farmaceutická společnost Novartis.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE