BAVLNA LONG: Investice do bavlny

18.12.2009 | , Colosseum, a.s.
INVESTICE


Cena bavlny se v průběhu minulého roku vyšplhala na několikaletá maxima. Příchod krize a výprodejů na komoditních trzích nicméně vedl k propadu o několik desítek procent. Situace se ovšem mění a z bavlny se opět stává atraktivní investiční příležitost.

Masivní fiskální a monetární stimuly vedly ke stabilizaci celosvětové ekonomiky a nyní začínáme být svědky oživení. Poptávka po bavlně se zvyšuje, nabídka naopak klesá. Pomyslné nůžky se čím dál více rozevírají, což následně tlačí i na cenu. Zásoby komodity by měly poklesnout na několikaleté minimum. Příznivou zprávou pro zastánce dalšího růstu je i horší přístup zemědělců k úvěrům.

V současnosti se bavlna nachází v uptrendu. Na základě naší fundamentální a technické analýzy jsme dospěli k názoru, že v horizontu následujících 3-6 měsíců by mohla komodita pokračovat v růstu. Vybrané indikátory technické analýzy naznačují, že by se bavlna v nejbližší době mohla dočkat mírné korekce. Proto doporučujeme nakupovat až na úrovni supportu kolem 70 centů za libru. V případě příznivého vývoje by se cena mohla vyšplhat k 83 centům.

Důvody pro nákup bavlny

  1. Poptávka opět poroste
  2. Nabídka se snižuje
  3. Nižší zásoby
  4. Horší přístup zemědělců k úvěrům
  5. Růst cen ropy
  6. Oslabující dolar
  7. Technická analýza

Kompletní analýza ke je stažení níže...

Autor článku

Petr Čermák  

Články ze sekce: INVESTICE