Technická analýza indexu MADRID

04.08.2004 | ,
INVESTICE


Gragický analýza španělského akciového indexu, investiční strategie a předpokládaný vývoj.

Analýza: Na přiloženém denním grafu madridské burzy můžeme vidět, že kotace pravděpodobně v příštích dnech vytvoří grafickou formaci nazývanou v technické analýze trojité maximum – triple top, která běžně signalizuje obrat rostoucího trendu a nebezpečí poklesu kotací.

Strategie: První důležitou úroven podpory – supportu představuje tzv. buy gap (skok v grafu) zformovaný 20.5. na hodnotě 814. Po nedávných poklesech je pravděpodobné, že analyzovaný index zastaví, alespon dočasně, současnou negativní fázi právě na této úrovni. Střednědobá cílová cena se nachází na úrovni 750 bodů.


Nejbližší úroveň podpory (support) 814
Nejbližší úroveň odporu (resistance) 838


"TENTO KOMENTÁŘ JE PUBLIKOVÁN POUZE JAKO VZOROVÉ VYPRACOVÁNÍ. MÁTE-LI ZÁJEM O PODROBNĚJŠÍ ANALÝZU VAŠEHO PORTFOLIA, PŘÍPADNĚ O HODNOCENÍ A INDIKACE TÝKAJÍCÍ SE AKCIOVÝCH, VALUTOVÝCH, NEBO KOMODITNÍCH TRHŮ, MŮŽETE NÁS KONTAKTOVAT, I V ČEŠTINĚ, NA TÉTO ADRESE: e.paolella@tin.it"

Další informace: Další analýzy najdete zde

O autorovi: Informace o autorovi si přečtěte zde

Upozornění: Tato prezentace je určena pouze k informačním účelům. V žádném případě nevyzývá ke koupi, prodeji nebo držení jakéhokoliv finančního instrumentu. Veškeré materiály byly připraveny na základě veřejně přístupných informací a dat zakoupených autorem, o nichž lze předpokládat důvěryhodnost a přesnost. Platnost analýz je omezena do roviny osobního názoru autorů, kteří nepřijímají žádnou zodpovědnost za eventuální ztráty způsobené jejich použitím. Autor a jeho spolupracovníci mohou, ale nemusí držet pozice  analyzovaného finančního instrumentu.  Zároveň upozorňujeme, že jakákoliv investice do cenných papírů je spojena s významnými finančními riziky a výsledky dosažené jednotlivými finančními instrumenty, indikátory a systémy v minulosti nejsou zárukou budoucího vývoje. Rovněž i závěry vztahující se k budoucnosti jsou výsledkem analýz autora a mohou se od situací, které v budoucnu nastanou výrazně lišit.

Autor článku

Erasmo Paolella