ZertifikateJournal 5/2014: Prezident: Heavy Trader

04.04.2014 | , Finance.cz
INVESTICE


V současnosti je u našich sousedů jen jedno jediné téma, které hýbe veřejným mínění a které se současně objevuje na všech titulních stranách novin a časopisů: Uli Hoeneß. Ještě před pár dny uctívaný prezident slavného (a v současnosti asi světově nejlepšího) fotbalového klubu Bayern Mnichov. Neboť právě Uli Hoeneß se stal symbolem daňových úniků ve velkém.

Tento výrobce klobás po mnoho let hazardoval jako blázen na kapitálových trzích a jeho hlavní zálibou byly spekulace na devizových trzích. To vše by ještě nebylo žádným prohřeškem. Ani skutečnost, že jeho konto bylo založené u přední švýcarské banky Vontobel. Hloupé je jen, že dosud čistá a uctívaná sportovní ikona nepřiznala své zisky německému finančnímu úřadu.

Ještě hloupější se zdá skutečnost, že z původního daňového dluhu ve výši 3,5 mil. EUR v mezidobí, zázračným způsobem, vzrostl dluh až na úroveň 27,2 mil. EUR. V Jižní Africe stojí v současnosti před soudem další známá a ostře sledovaná sportovní hvězda. Hendikepovaný sprinter Oscar Pistorius. Především svojí účastí na olympijských hrách v Londýně si zasloužil pozitivní titulky, neboť se stal nejlepším sportovcem s amputovanou nohou, který kdy uspěl při olympijském závodě. V roce 2013 měl zabít svoji přítelkyni. Zatímco státní zástupci prosazovali klasickou vraždu, vidí Pistorius celou událost jako nehodu, která byla důsledkem paniky.

Svoji přítelkyni totiž považoval za zloděje, taková alespoň byla jeho klíčová výpověď. Na základě obvinění z vraždy sedí Pistorius již nějakou dobu ve vězení: Věří­li člověk titulkům a prognózám medií, nemělo by se na tom nic změnit ani po vynesení rozsudku, příliš jednoznačné se také zdají být přitěžující fakta. Ani Hoeneß nebude vězeňského vzduchu ušetřen. Bývalý prezident mocného Bayernu byl za daňové úniky odsouzen na 3,5 roku. Je jen velmi malou útěchou, že „jeho“ FC Bayern je v současné době jak po ekonomické, tak i sportovní stránce úspěšný jako nikdy předtím.

Zdroj: ZertifikateJournal

Aktuální vydání ZertifikateJournal naleznete pod textem

 

 

Autor článku

Martin Svoboda  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE