Články, komentáře

KIS mění název na ČP Invest

10.12.

Důvodem změny je snaha o unifikaci názvů společností v rámci finanční skupiny České pojišťovny a nová aktivní obchodní strategie.

Více informací o internetových obchodnících

05.12.

Podle vašich odpovědí v klistopadové anketě na stránkách kapitálového trhu nejvíce postrádáte informace o on-line obchodování s cennými papíry.

Co dělat, když kurzy akcií klesají?

23.11.

Vyberte peníze z vašeho účtu a za volné peněžní prostředky dokupte prostřednictvím obchodníka s cennými papíry další akcie. Akcie můžete koupit také na úvěr.

Velký denní nárůst cen hovězího

16.11.  |  M. Lembák, J. Matusík

Futures živého dobytka připraveného na porážku zaznamenal nejvyšší denní nárůst za poslední měsíc. Očekává se, že stoupne poptávka po hovězím za ceny, které se pohybují na více než dvouletém minimu.

On-line obchodovat lze již i v Německu

14.11.

Finanční skupina Fio od zítřka, tj. čtvrtka 15.11.2001 jako první broker v ČR zpřístupní elektronické on-line obchodování na jednom z největších akciových trhů na evropském kontinentu - německém trhu XETRA.

Jak ovlivní pád letadla burzy?

12.11.

Ve Spojených státech se zřítilo letadlo blízko New Yorského Kennedyho letiště. Trhy reagovaly propadem, který prozatím není příliš výrazný.

Stáhněte si adresář obchodníků s cennými papíry

05.11.

Obchodujete s cennými papíry? Hodláte prodat své akcie, třeba ještě z dob kupónové privatizace? Nebo máte rádi přehled? Pak čtěte dále ...

Už brzy: Krizové centrum

01.11.

Nový portál v oblasti financí a kapitálových trhů již téměř připraven ke spuštění. Sledujte stránky www.finance.cz a www.krizove-centrum.cz .

Burza: Čeká nás další růst?

22.10.  |  Libor Živný

Burza dnes potěšila řadu investorů a měřeno indexem PX-D si připsala 0,69 % kladného zhodnocení. Přestože ve svém výhledu zůstávám nadále spíše optimistou, a to zejména s ohledem na nejbližší budoucí vývoj ve Spojených státech, nelze však přehlížet ani příliš rychlý růst některých akcií obchodovaných v systému SPAD. 

Co lze čekat od američanů?

22.10.

Opět ve znamení hospodářských výsledků a vojenského zásahu v Afghánistánu se ponese obchodování na amerických akciových trzích v příštích pěti dnech.  Reporty amerických korporací by měly přinést mírně lepší výsledky, které by mohly mít pozitivní vliv na trh.

Certifikáty – příležitost pro drobné investory

17.10.  |  Pavel Nesejt

Ne vždy mají drobní investoři stejné možnosti k investicím jako „velcí hráči“ – banky, penzijní fondy, podílové fondy nebo movitá individuální klientela. Ne každý investor je také spekulant. Je dost těžké si představit tátu od rodiny, jak investuje naspořených 200 000 korun např. do futures kontraktu na zlato nebo ropu....

Dluhopisy: podzimní letargie

17.10.  |  Markéta Žáčková

Při nízké aktivitě ceny dluhopisů dále během úterního obchodování na pražské burze posílily. Trh dluhopisů zůstal v osidlech jakési podzimní letargie.

Nové stránky o akciích zpřístupněny!

16.10.

Pravidelní a pilní návštěvníci stránek našeho serveru zřejmě již včera zaregistrovali změny na internetových stránkách sekce kapitálového trhu.

Opět se rozjedou makléřské zkoušky!

16.10.

V polovině listopadu by se měly opět rozjet makléřské zkoušky. Své vzdělání budou tak moci opět o znalosti z kapitálových trhů, burzovnictví a finanční matematiky rošířit řady zájemců, kteří museli od roku 1998 čekat na příležitost.

Co dělat, když kurzy akcií rostou?

15.10.

Nastupte klidně na vlnu vzestupu kurzů na akciových burzách celého světa. Přitom ovšem nezapomeňte realizovat dílčí zisky. Mohly by se snadno rozplynout!

Co dělat, když se chci stát makléřem?

14.10.

Komise pro cenné papíry vám dává šanci získat zajímavé vzdělání v oblasti kapitálových trhů. Uspějete-li, čeká vás zajímavá kariéra u obchodníka s cennými papíry nebo v investiční společnosti. Čtěte, co je třeba především učinit!

Vybíráme z budoucích stránek: Jak začít?

12.10.

Stránky kapitálového trhu se od příštího týdne změní. Najdete na nich mnohem více informací ze světa akcií a burz. Jako malý "předkrm" vám dnes nabízíme výtah ze stránek akciové abecedy.

Uvidíme, jestli je růst vyčerpán?

12.10.

Pokud jsme mohli mít po středečním obchodování pocit, že americké trhy prožily růst, který už dále nebude pokračovat, pak včerejší den nás vyvedl z omylu a indexy se vyšplhaly na hodnoty, které vykazovaly před útokem na americké cíle (Nasdaq - 1701b. S&P - 1097,43b.).

Vybíráme z budoucích stránek: Jeden tip

11.10.

Stránky kapitálového trhu se od příštího týdne změní. Najdete na nich mnohem více informací ze světa akcií a burz. Jako malý "předkrm" vám dnes nabízíme výtah ze stránek zajímavých doporučení.

Vybíráme z budoucích stránek: Průměrování

10.10.

Stránky kapitálového trhu se od příštího týdne změní. Najdete na nich mnohem více informací ze světa akcií a burz. Jako malý "předkrm" vám dnes nabízíme pasáž o jedné zajímavé akciové strategii.

Co dělat, když chci koupit akcie?

10.10.

Zadejte prostřednictvím formuláře, telefonicky, mailem či po internetu příkaz k nákupu akcií. Uveďte název akcie, počet kusů akcií, případně i limitní cenu, kterou jste ochotni ještě pro nákup akceptovat.

Co dělat, když chci prodat akcie z privatizace?

10.10.

Je-li akcie obchodovatelná, informujte se o kurzu za jednu akcii. Poplatky za prodej akcie nejsou zrovna malé. Při kurzech v desítkách korun za akcii se prodej vůbec nemusí vyplatit

Co dělat, když se vyplácí dividenda?

10.10.

Zjistěte si, jaké výše dividenda dosáhne. Dividenda může být tak nízká, že se Vám nevyplatí pro ni jet. Berte v úvahu náklady na dopravu, nutnost vzít si dovolenou, ztrátu času apod.

Co dělat, když se koná valná hromada?

10.10.

Těšte se na bohaté občerstvení a neformální diskusi u švédských stolů, plných všeho, co hrdlo ráčí! Pozor! Nikoli pravidlem.

Co vy na to: Kapitálový trh nebo Investice

10.10.

Pomožte nám svým hlasem v anketě a vyhrajte tričko!

Vybíráme z budoucích stránek: Nový trh

09.10.

Stránky kapitálového trhu se od příštího týdne změní. Najdete na nich mnohem více informací ze světa akcií a burz. Jako malý "předkrm" vám nabízíme pasáž o jednom kuriozním trhu pražské burzy.

Investiční poradenství se Vám líbí!

27.09.

Zářijová anketa na hlavní stránce sekce kapitálového trhu se týkala našeho internetového poradenského centra.  Pokud uvedete svůj e-mail, odpoví Vám příslušný poradce přímo do Vaší poštovní schránky! Za odpovědi není inkasován poplatek!

Co se děje na středoevropské burze?

21.09.

Dne 3. listopadu 2001 oslaví burza ve Vídni své první narozeniny. S příchodem malého jubilea se objevují i spekulace, zda burza, na které se obchodují tituly ze zemí střední a východní Evropy, má či nemá smysl. Start obchodů v minulém roce provázel velký humbuk. Objem obchodů činil více než 8 mil. EUR.

Dluhopisy v novém hávu!

21.09.

O dluhopisech toho investorská veřejnost možná neví tolik. Jaké jsou vlastně jejich klady a jejich rizika? Jak postupovat při investici do dluhopisů a na koho se nejlépe obrátit?

US-trhy zatím podle plánu

17.09.

První obchodní den na burze v USA po útoku teroristů se vyvíjí podle předpokladů. Ztráty zaznamenávají finanční instituce a letecké společnosti. Naopak růst je zaznamenán u počítačových a obchodních firem.

FED snížil sazby ... no a co?

17.09.

Americká centrální banka (FED) dnes před začátkem obchodování snížila úrokové sazby a to o 0,5%. Jaký vliv bude mít toto opatření na americké hospodářství?

Co s cenami akcií?

12.09.

Ceny akcií se budou zřejmě stabilizovat. Uklidnění na finančních trzích by mohlo přinést i rozhodnutí americké centrální banky snížit klíčové úrokové sazby. Nižší úrokové sazby jsou motivem pro růst akcií.

Volný pád na německé burze ?!

12.09.

Výrazný propad u akcií bank a finančních institucí, menší pokles telekomunikačních titulů a akcií automobilek, takto lze shrnout včerejší nepřerušené obchodování na v evropském měřítku velmi důležité burze ve Frankfurtu. 

V srpnu se dalo vydělat !

05.09.

Měsíc srpen přinesl na burze celou řadu zajímavých pohybů kurzu. Jak dokládají měsíční statistiky Burzy cenných papírů Praha mohli investoři právě v průběhu druhého měsíce prázdnin na některých titulech zajímavě vydělat.

Rekordní obchod s dluhopisy

05.09.

Objem burzovních obchodů s dluhopisy dosáhl v období leden - srpen 2001 hodnoty 1 121,6 mld. Kč. Nejvíce se na trhu v posledním měsíci obchodují málo rizikové státní dluhopisy se zajímavými výnosy.

Zákony i v kapitálovém trhu!

22.08.

Ve spolupráci se společnostmi Trend Group a Legsys pro Vás připravujeme aktuální znění předpisů z nejrůznějších oblastí světa financí.

Největší zájem o on-line data!

12.08.

V anketě, která probíhala po dobu slunných červencových a srpnových dní na hlavní stránce sekce kapitálového trhu, se návštěvníci našeho serveru mohli vyjádřit k obsahu stránek nejen o investicích do akcií, dluhopisů, měn, fondů či komodit. Nakonec se i přes horkým počasím ovlivněnou návštěvnost (investoři se zřejmě slunili na plážích :-) ) podařilo nasbírat celou řadu odpovědí.

Fondy mají i svá proti!

07.08.

Investiční fondy se stávají stále častěji součástí investičních portfolií českých občanů. Za růstem jejich popularity stojí mimo jiné poměrně silné reklamní kampaně investičních společností a bank. V rámci propagace není sice slibováno nemožné (například vysoké výnosy), zároveň ovšem není upozorňováno na některá úskalí investice do investičních fondů. 

Akciové indexy pod lupou

04.08.

Informace v podobě hodnot indexů jsou velmi praktické. Velmi snadno si porovnáte například vývoj na různých trzích všech kontinentů. Mnohem více o burzovních indexech si můžete přečíst v zbrusu nové prezentaci na našem serveru!

Kurzy měn pro každého!

20.07.

Prezentace aktuálních měnových kurzů byla vždy silnou stránkou našeho serveru. Nyní však nabývá zcela nových dimenzí. Navštivte stránky o měnách!

Přeceňování potenciálu domácích titulů: Proč?

20.07.

Je otázka, jestli je výhodné přeceňovat potenciál domácích akcií a zatracovat akcie zahraniční. Proč by třeba akcie domácí telekomunikační společnosti měla být atraktivnější investicí než akcie americké společnosti ze stejného odvětví?

Kdo přeceňuje svůj rozum, může špatně skončit …

20.07.

Lidé mají sklon k přeceňování svých znalostí a schopností. Jsou si sebejistí tím, že jejich vlastní rozum stačí i na složitá rozhodnutí, kterých je nejen v běžném životě, ale i při investování na kapitálových trzích velmi mnoho.

Nová doporučení pro akcie bank

10.07.

Aktuální tipy renomovaných zahraničních společností na nákup, držbu či prodej domácích akcií pro Vás monitorujeme na stránce doporučení v sekci kapitálového trhu. Právě v průběhu včerejšího dne došlo ke změně doporučení u společnosti ING Barings. Ta si myslí, že akcie České spořitelny je za současné situace dobré již nekupovat, ale pouze držet.  

Takový kalkulátor nekoupíte!

03.07.

Kalkulačky jsou sice stále levnější, ale takové, jaké máte k dispozici zcela zdarma na našem serveru, jen tak lehce neseženete!

Doporučení v novém hávu!

02.07.

Aktuální tipy významných makléřských firem a obchodníků s cennými papíry na nákup, prodej či držbu nejvíce obchodovaných českých akcií naleznete na stránce doporučení v sekci kapitálový trh. Neváhejte kliknout, chcete-li vědět, co doporučují odborníci ze společností Baader Securities, Wood & Company, ING Barings a dvacítky dalších!

Terminály v New Yorku stojí

08.06.

Technické problémy neumožnily zahájit dnešní obchodování v New Yorku v kompletním rozsahu. Obchod s nejvýznamnějšími tituly na terminálech s označením 1 - 8 nemohl vůbec probíhat.

Domino na kapitálovém trhu ?

07.06.

Společnost Private Investors jde do konkursu, na pokraji krachu se potácí již delší dobu i další obchodník s cennými papíry Finnex. Peníze důvěřivých investorů jsou zřejmě ztraceny v nenávratnu.
1 7 13 19 22 23 24 25 Další »
 
 
reklama