Články, komentáře

Investování pro každého

26.07.  |  Nadja Fehimovič

Pořád slyšíte zprávy o tom, jak kapitálové trhy rostou, ale nemáte dostatek peněz na investování? Tím správným řešením pro vás může být investování prostřednictvím podílových fondů.

Pražská burza v minulém týdnu

25.07.  |  David Petráček

V pondělí pražská burza při slabé aktivitě investorů ztrácela. Hlavní podíl na tom měli akcie Komerční banky a Zentivy.

Historie investování v Čechách

25.07.  |  Lukáš Buřík

Kolektivní investování patří v posledních letech mezi nejdynamičtěji se rozvíjející segmenty kapitálového trhu u nás. Dnes se dozvíte něco o jeho historii – od privatizačního vlnobití až po současnost.

Komise schválila povinnou nabídkou převzetí akcií Českého telecomu

21.07.  |  Pavel Nesejt

Komise pro cenné papíry včera vydala rozhodnutí, kterým udělila souhlas společnosti Telefónica, S.A. s povinnou nabídkou převzetí určenou vlastníkům akcií společnosti Český telecom za cenu 456,- Kč za jednu akcii. Navrhovatel se vzdal práva podat opravný prostředek, rozhodnutí Komise tedy nabylo dnes právní moci.

Slovenští investoři to doma nemají snadné

20.07.  |  Pavel Nesejt

Možnosti investování na lokálním Slovenském trhu jsou značně omezené. Akcie nejsou likvidní, fondů je málo. Jaké tedy potenciálním investorům zbývají možnosti? Snad jedině pohled do ciziny...

Rolling Deep: alternativa k dluhopisovým a penzijním fondům

19.07.  |  Martin Svoboda

Deep Momentum cetrifikát se díky strategii 80/20 může stát zajímavou alternativou k investici do dluhopisových či penzijních fondů. Co je to za investiční nástroj, jak funguje a kdo je...

Pražská burza v minulém týdnu

18.07.  |  David Petráček

V úvodu týdne pražská burza při slabé aktivitě investorů mírně vzrostla. Hlavní podíl na tom měl pokračující zájem o akcie ČEZ, což bylo způsobeno sentimentem v sektoru.

Také studenty lákají investice

15.07.  |  Pavel Nesejt

Investovat se dají milióny, ale stejně tak i stovky i desítky tisíc korun. Pokud si připustíte, že o část investovaných peněz můžete díky nevhodné investiční strategii přijít, jsou pro vás kapitálové trhy zcela otevřené. Investování láká i naše čtenáře (studenty!), na správnou strategii se pak ptají specialistů.

Pražská burza v minulém týdnu

11.07.  |  David Petráček

V pondělí vstoupila pražská burza do zkráceného obchodního týdne pozitivně. Hlavní podíl na tom měla Komerční banka, která při volatilním vývoji nakonec posílila o 1,7%.

Kdy je investiční pojištění nejvhodnější?

07.07.  |  Lukáš Buřík

V poslední době získává stále větší oblibu další z produktů životního pojištění, a to investiční životní pojištění, kdy si klient může zvolit kdy, kolik a kam své peníze investovat. Pro koho je tento produkt určen?

Pražská burza v minulém týdnu

04.07.  |  David Petráček

V pondělí pražská burza stagnovala. V úvodu sice ještě rostla, avšak po obědě se na trh dostavila korekce, která předchozí přírůstky umazala.

Pražská burza v minulém týdnu

27.06.  |  David Petráček

V pondělí pražská burza dále posilovala, což bylo způsobeno převážně nákupním zájmem o akcie energetické společnosti ČEZ (+1,6%).

Podivné věci kolem zkrachovalé KTP Quantum

23.06.  |  Pavel Nesejt

Kolem zkrachovalého obchodníka s cennými papíry KTP Quantum se děje cosi podivného. Do celé kauzy je vtažen Ústavní soud, samozřejmě Garanční fond obchodníků a hlavně je zde podezřelé chování členů věřitelského výboru...

Pražská burza v minulém týdnu

20.06.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového týdne růstem. Hlavním strůjcem tohoto vývoje byly akcie ČEZ, které vzrostly o výrazné 4,3%.

Ve správě členů AKAT je přes 260 miliard

14.06.  |  Pavel Nesejt

Asociace pro kapitálový trh (AKAT) jako samosprávné a samoregulační zájmové sdružení 42 právnických osob zveřejnila aktuální údaje o majetku, který spravují její členové. Aktuální číslo je 265 miliard korun.

Vlastník TV Nova míří na pražskou burzu!

13.06.  |  Pavel Nesejt

Central European Media Enterprises Ltd.  (CME) dnes oficiálně doručila žádost  Burze cenných papírů Praha o přijetí svých akcií k obchodování na hlavním trhu burzy. Společnost CME tak tímto krokem potvrdila již dříve avizovaný zájem o vstup na pražskou burzu.

Pražská burza v minulém týdnu

13.06.  |  David Petráček

V pondělí pražská burza zakončila obchodování mírně v záporných hodnotách. Zájem investorů poutal převážně ČEZ, který propadl o 0,8%.

Výplata dividendy se promlčí po čtyřech letech

10.06.  |  Pavel Nesejt

Každý vlastník akcií má ze zákona právo podílet se jednak na řízení společnosti, jejichž akcie vlastní, ale také na výplatu vyplácené dividendy. Jako správný hospodář se ale musí o své investice řádně starat. Co když si ale dividendu nevyzvedne?

Další peníze pro klienty zkrachovalého KTP Quantum

08.06.  |  Pavel Nesejt

Dalších 5,6 miliónu korun rozdělí Garanční fond obchodníků s cennými papíry mezi klienty bývalého obchodníka KTP Quantum. V pořadí druhá část výplaty náhrad, která proběhne v období od 10.6.2005 do 29.7.2005, se bude týkat 334 investorů.

Pražská burza v minulém týdnu

06.06.  |  David Petráček

Pondělní obchodování zakončila pražská burza při průměrné aktivitě mírně v plusu. Hlavní podíl na tom měly bankovní tituly, které těžily ze zpráv o možné konsolidaci sektoru.

Pražská burza v minulém týdnu

30.05.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového týdne růstem. Tento pozitivní vývoj byl podpořen zahraničním vývojem. V závěru obchodování se však na trh dostavila realizace zisků, které předchozí růst téměř vymazali.

Další obchodník s cennými papíry má problémy

27.05.  |  Pavel Nesejt

Komise pro cenné papíry zavedla včera (26. května 2005) nucenou správu u obchodníka s cennými papíry Americas International Brokers, a.s. (AIB, a.s.). Důvodem k tomuto kroku byly závažné nedostatky v činnosti společnosti, které Komise zjistila při své dozorové činnosti.

Pražská burza v minulém týdnu

23.05.  |  David Petráček

Začátek týdne se pražské burze nevydařil. Prodejní nálada poslala všechny SPADové tituly do mínusu.

AKCIOVE TRHY USA - Analyza indexu S&P 500

20.05.  |  Antonin Zmuran

Behem uplynulych 4 dnu se souhrnny akciovy index Standard&Poor's 500 ($SPX) vysvihl ze stredu dlouhodobeho range(pasma) do stredu pasma strednedobeho....

Pražská burza v minulém týdnu

16.05.  |  David Petráček

Pražská burza v úvodu týdne vzrostla. O růst se postaraly dva tituly, a to Erste Bank a ČEZ. Ostatní likvidní tituly v lepším případě stagnovaly nebo dále pokračovaly v poklesech z předešlého týdne.

Pražská burza v minulém týdnu

09.05.  |  David Petráček

V úvodu týdne pražská burza posílila. Největší zásluhu na tom měly akcie Komerční banky, která vzrostla o 3%.

"Sell in May and Go Away": Strategie podle burzovního pravidla

05.05.  |  Martin Svoboda

Když na přelomu ledna a února dávají v televizi finálový zápas o šampióna v americkém fotbale, nemá mnoho burziánů horečku jen ze sportovních důvodů. Pokud totiž odejde při „Superbowlu“ ze hřiště jako vítěz tým z National Football League (NFL), lze doufat v příznivý burzovní rok; vyhraje-li ale mužstvo z konkurenční AFL, narůstá strach z propadů kurzu.

Dividendy se obvykle vyplácejí na přepážkách bank

02.05.  |  Pavel Nesejt

Poradenské centrum portálu Finance.cz je stále oblíbenější a našimi čtenáři vyhledávanější. Pomáhá řešit různé problémy související nejen z financemi. Dnes se podíváme na dotaz z oblasti investování.

Pražská burza v minulém týdnu

02.05.  |  David Petráček

Vstup do nového týdne se pražské burze nevydařil a ta v pondělí při omezené aktivitě investorů ztrácela a předvedla tak odlišný vývoj než okolní trhy.

Americké filmy vydělávají v Česku milióny

02.05.  |  Pavel Nesejt

Návštěva kina je poměrně drahá, tedy luxusní záležitost. O to smutnější je fakt, že drtivá většina produkce u nás promítaná pochází z USA. Zisky filmařů tedy tečou za naše hranice...

Ropa globální růst neohrozí

29.04.  |  Pavel Nesejt

Průměrná cena ropy by se měla letos udržovat na 40 dolarech za barel a neměla by mít zásadní dopad na globální růst, který by měl dosahovat 2,9 procenta. Ve své nejnovější analýze to uvádí společnost Euler Hermes.

AKCIOVE TRHY USA - Souhrn prvnich 4 mesicu roku 2005, vyhled.

29.04.  |  Antonin Zmuran

Jiz jen 6,5 hodiny zaverecneho dubnoveho obchodovani zbyva k oficialnimu zapisu skore Medvedi vs. Byci 3:1 (po ctyrech mesicich). Vcerejsimi 1-2 % poklesy majoritni indexy vyse uvedenou bilanci prakticky potvrdily. Aby se tak nestalo, byci by dnes museli vyhnat trhy vyse o nepravdepodobnych 4-5%.....

Pražská burza v minulém týdnu

25.04.  |  David Petráček

Nový týden zahájila pražská burza silným prodejním tlakem, který vycházel z celkově špatného sentimentu, panujícího v celé Evropě.

AKCIOVE TRHY USA - Analyza a vyhled pro index Dow Jones Industrial Average

22.04.  |  Antonin Zmuran

Sell-off majoritnich indexu v poslednich 3 dnech minuleho tydne gradoval kazdym dnem narustajicim objemem uskutecnenych transakci. Byla to jiz letosni treti vyprodejni vlna, tentokrat vsak posunula indexy pod sve 200DMA. Intenzita vyprodeje byla znacna bez jedineho pokusu o kontra-rally a Americka Asociace Individualnich Investoru (AAII) zaznamenala nejnizsi tydenni pocet byku od zari 1992 (jen 16%). Tento indikator sentimentu trhu vsak dava spolehlivejsi signaly,....

Pražská burza v minulém týdnu

18.04.  |  David Petráček

V úvodu týdne pražská burza při snižující se aktivitě investorů mírně poklesla. Negativní vliv na obchodování měl vývoj okolních trhů.

AKCIOVE TRHY USA - Hraz naakumulovanych distribuci se provalila.

18.04.  |  Antonin Zmuran

Prubeh uplynuleho tydne byl dusledkem technicke deteriozace akciovych trhu behem uplynulych 4 mesicu. Jiz behem prosincovych maxim nebyl "market breadth" impresivni a znamky zhorseni zacaly vykazovat i interni ratia jednotlivych indexu. K tomu se pridaly i nepriznive faktory starnouciho 2,5 leteho byciho trhu a velmi vysoky pozitivni ( a tedy "contrary") sentiment trhu.....

Akcionáři Metalimexu budou moci prodat své akcie

12.04.  |  Pavel Nesejt

Společnost Charles Capital, a. s. oznámila, že v minulém týdnu obdržela jí ovládaná společnost K.O.P., a. s. souhlas Komise pro cenné papíry s obsahem nabídek převzetí a odkoupení kmenových akcií společnosti Metalimex. Toto rozhodnutí již nabylo právní moci.

Pražská burza v minulém týdnu

11.04.  |  David Petráček

Domácí akciové trhy zahájily nový týden poklesem, který byl převážně způsoben politickou situací. Dalším důvodem poklesu byl vývoj na zahraničních trzích.

AKCIOVE TRHY USA - Analyza Indexu Dow Jones Industrial Average.

08.04.  |  Antonin Zmuran

V prvnich 4 dnech tohoto tydne americke akciove indexy vesmes posilovaly v kombinaci "short covering" a technickeho bounce. Toto pozitivni kratkodobe momentum pozastavilo 4 tydenni sesun a nyni se jiz 2 tydny konsoliduje ve spodni casti tohoto breznoveho sesunu....

AFiZ, UNIS a AKAT chrání investory

08.04.  |  Pavel Nesejt

Ochrana investora je nejdůležitějším posláním regulátorů na trhu kolektivního investování. Také sdružení, unie a asociace jsou v této oblasti důležitým prvkem. K čemu nám jsou?

Český Telecom prodán do Španělska

06.04.  |  Pavel Nesejt

Dnes byl završen dlouho připravovaný prodej státního podílu největšího (a do nedávna monopolního) operátora pevných linek v České republice - Českého Telecomu.

"Klikací" fondy slaví úspěch

04.04.  |  Pavel Nesejt

Investování do podílových fondů přináší obecná rizika klasické investice. Když trhy stoupají, roste i výnos. Při poklesu trhů (akciových, dluhopisových,...) klesá i výnos fondů. Ne zcela stejně se chovají fondy zajištěné...

Pražská burza v minulém týdnu

04.04.  |  David Petráček

V úvodu týdne pražská burza poklesla. Aktivita byla ve srovnání s předchozími obchodními dny klidnější. Největší objem zaznamenaly akcie ČEZu, které však propadly o 2,4%.

Akcionář si musí svá práva ohlídat

01.04.  |  Pavel Nesejt

V naší poradně se často setkáváme s dotazem na povinné odkupy akcií a převody z jedné formy (zaknihované) na druhou (listinnou). Akcionář musí být především dobrým hospodářem. Musí se o svůj majetek starat, musí se zajímat o dění kolem jeho majetku a být vždy připraven reagovat.

AKCIOVE TRHY USA - Analyza Indexu S&P500 v breznu 2005 & vyhled

01.04.  |  Antonin Zmuran

Prubeh a vysledek breznoveho obchodovani sirsiho indexu Standard&Poor's 500 ($SPX) se zaclenil do vzorce vytvarejiciho se v poslednich 15 mesicich. V tomto obdobi mel index cyklickou tendenci zaznamenat kazde 2-3 mesice kratkodoby vrchol , ci dno. Brezen z tohoto vzorce nevybocil....

Kostolanyho seminář opět v prodeji

01.04.  |  Pavel Nesejt

V těchto dnech se dostala do distribuce kniha světoznámého burzovního spekulanta Andrého Kostolanyho. Laická i odborná veřejnost se tak může na „burzovním semináři“ seznámit s...

ING fondy budou dostupnější

30.03.  |  Pavel Nesejt

Trendu snižování minimálních investovatelných částek se "chytla" také skupina ING. Jejich fondy budou od 1. dubna dostupnější širší investorské veřejnosti.

Dalších 288 miliónů pro klienty KTP Quantum

29.03.  |  Redakce

Garační fond obchodníků s cennými papíry zahájí 31. března 2005 výplaty záloh na náhrady za nevydaný zákaznický majetek klientů bývalého obchodníka KTP Quantum. Fond v této tranši vyplatí 14.034 klientům 288 miliónů Kč.

Pražská burza v minulém týdnu

28.03.  |  David Petráček

V pondělí pokračovaly akcie na pražské burze v poklesu. Za ním stálo oslabování koruny odrazující od nákupu akcií. Propady prohloubilo také vybírání zisků.

Reit certifikáty: Inteligentní investice do nemovitostí

25.03.  |  Martin Svoboda

Po krachu „New Economy“ měla většina investorů akcií po krk po krk, a proto bouchaly u otevřených nemovitostních fondů špunty od šampaňského. Mnoho ze zklamaných si znovu uvědomilo všudypřítomnou existenci tohoto údajně bezrizikového, stále lukrativního „betonového zlata“ a dopřálo tomuto odvětví v...

Kapitalove trhy USA - Každá doba má své víteze

24.03.  |  Antonin Zmuran

Prestože akciové trhy nemely lehký vstup do letošního roku a nyní se ocitly v 2 týdenním sesunu, i v tomto období je možno najít "úspešne kone". Procentuální podíl vítezu (méne než 50 %) reflektuje celkovou situaci na kapitálových trzích....

AKCIOVE TRHY USA - Podrobna analyza 4 hlavnich indexu USA

22.03.  |  Antonin Zmuran

Varovne signaly slabnouciho rally, ktere americke akciove trhy vysilaly v poslednich trech mesicich, se ukazaly jako opodstatnene. Investori, kteri jim venovali, ci prikladali pozornost, nebyli chyceni do pasti, kterou nastrazili medvedi bykum - tzv. "bull trap"....

Pražská burza v minulém týdnu

21.03.  |  David Petráček

Domácí akciové trhy v novém týdnu zahájily velmi rozsáhlou korekcí. Samotný úvod dne tomu příliš nenasvědčoval a vypadalo to spíše na korekci pátečního poklesu, ale brzy bylo poznat, že prodejci jsou tento den více než aktivní.

AKCIOVE TRHY USA - Co je mozno cekat od ctyrnasobnych expiraci opcnich kontraktu.

15.03.  |  Antonin Zmuran

V tomto tydnu je na poradu fenomen, ktery se objevuje pouze 4 krat v roce - ctyrnasobna expirace opcnich kontraktu. Po temer mesicnim putovani od unorove trojnasobne expirace, se index Standard&Poor's 500 ($SPX) opet vratil k 1200 bodove urovni....

Pražská burza v minulém týdnu

14.03.  |  David Petráček

Vstup do nového týdne se pražské burze vydařil a nový obchodní týden začal silnou nákupní horečkou způsobenou určitým uklidněním politické situace. Nákupní náladě pomohlo také posílení koruny vůči euru, které iniciovala především příznivá zpráva o vývoji bilance zahraničního obchodu v lednu.

Investujeme 100 000 na několik dní

11.03.  |  Pavel Nesejt

Investovat můžeme pravidelně, jednorázově, na jistotu i spekulativně. Každý tip investice má své výhody i nevýhody. Největší riziko je spojeno s investicí spekulativní.

AKCIOVE TRHY USA - Probudi se index NASDAQ ze zimniho spanku ?

11.03.  |  Antonin Zmuran

Pet let po splasknuti technologicke bubliny (10.3.2000 - intradennich 5132.52 bodu), se index Nasdaq Composite nachazi o 60 % nize. Propadl se o 4000 bodu, pote se zdvojnasobil a nyni zde jen paberkuje. O vice nez 3000 bodu pod vrcholem. Nejen soucasna cena je vsak rozdilna....

Pražská burza v minulém týdnu

07.03.  |  David Petráček

Úvod týdne byl pro pražskou burzu ve znamení ohlašování hospodářských výsledků. Trhy však již v očekávání dobrých výsledků rostly v předcházejících dnech a investoři po oznámení výsledků spíše mírně vybírali zisky.

AKCIOVE THY USA - "Rozhodne se opet v breznu ?"

04.03.  |  Antonin Zmuran

Kombinace mnoha historickych, technickych i vedeckych faktoru slibuje, ze nejblizsi tydny by mely byt na akciovych trzich velmi zajimave. Momentalne akciove indexy pouze "ceri vodu" v uzkem cenovem pasmu. Mnohe ale nasvedcuje tomu, ze se tato situace pravdepodobne brzy zmeni....

AKAT: Pod individuální správou máme 200 miliard

03.03.  |  Pavel Nesejt

Individuální správa majetku neboli asset management patří k zatím ne příliš využívaným službám bank nebo obchodníků s cennými papíry. Přesto tento způsob starání se o vlastní majetek má před sebou zajímavou budoucnost...

AKCIOVE INDEXY USA - Uvod 9 tydne a prvni 2 mesice roku 2005.

01.03.  |  Antonin Zmuran

Vcerejsi obchodovani na americkych akciovych trzich nevybocilo z ramce letosniho tzv."choppy" charakteru: Hned v uvodu nocniho tradingu breznovych futures (SPH5) indexu Standard&Poor's 500 ($SPX) si tento terminovany kontrakt sahl na 2 mesicni maximum 1214.75 bodu, ale zahy se stahl a pondelni seanci otevrel "gapem" nize, nez patecni zaver....

Pražská burza v minulém týdnu

28.02.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového týdne růstově. Trhům pomohla silná odpolední nákupní vlna, která ignorovala zhoršující se politickou situaci.

AKCIOVE TRHY USA - "Silne ruce" zpusobily bolest spekulantum.

21.02.  |  Antonin Zmuran

Dvojnasobny neuspesny pokus o ohrozeni prosincovych vrcholu u indexu $INDU a $SPX vyustil ve ctvrtecni distribuci a patecni konsolidaci. Tyden, ve kterem vyprsely unorove opcni kontrakty, se vyznacoval tzv."zig-zag" pohyby a nakonec skoncil temer na stejnem miste, kde v pondeli zahajoval....

Pražská burza v minulém týdnu

21.02.  |  David Petráček

Do nového týdne vstoupila pražská burza růstem. Dopolední výrazný nákupní zájem byl sice v druhé polovině obchodování korigován, i přesto však burza zakončila mírně v plusových hodnotách.

ČESKÝ TELECOM zveřejnil předběžné finanční výsledky

17.02.  |  Redakce

ČESKÝ TELECOM, a.s., oznámil své vybrané předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok 2004 zpracované podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví.

AKCIOVE INDEXY USA - Vysila "Dow Teorie" varovny signal ?

16.02.  |  Antonin Zmuran

Index Dow Composite je souhrn tri Dow Jones indexu - DJ Industrial Average 30 ($INDU), DJ Transportation ($TRAN) a DJ Utilities ($UTIL). Idealni stav pro participanty trhu je jejich souzneni ve stejnem dlouhodobem smeru bez rapidnich....

Analýza Deutsche Bank hovoří o Zentivě jako o perle

16.02.  |  Pavel Nesejt

Hledání investičních příležitostí je pro drobné i velké investory prvořadým úkolem a takříkajíc denním chlebíčkem. Aby to měli snazší, vydávají renomovaní obchodníci s cennými papíry nebo bankovní domy analýzy a investiční doporučení. Aktuální analýza Deutsche Bank hovoří o Zentivě jako o perle východní Evropy.

Na Sati, a.s. byl podán návrh na konkurz

15.02.  |  Pavel Nesejt

Nucený správce obchodníka s cennými papíry Sati, a.s., kterého před několika týdny jmenovala Komise pro cenné papíry, dnes podal k Městskému soudu návrh na prohlášení konkurzu na majetek tohoto obchodníka.

Garantovaný produkt pro drobné dolarové investory

15.02.  |  Pavel Nesejt

Minulý týden začala Živnostenská banka nabízet investorům zajímavý produkt. Jde o termínovaný vklad, jehož výnos není omezen a je vázán na vývoj amerického akciového indexu S&P 500. Podívejme se blíže na jeho výhody a nevýhody.

AKCIOVE TRHY USA - Analyza indexu S&P500

14.02.  |  Antonin Zmuran

V minulem tydnu se akciove indexy podivaly na obe strany, otestovaly si nektere dulezite urovne a nakonec s vyjimkou technologickych indexu uzavrely v plusovych cislech. Kratkodobe, tritydenni pozitivni momentum tedy pokracuje a akciove trhy si postupne vylepsuji pozici pro pripadny dalsi atak....

Pražská burza v minulém týdnu

14.02.  |  David Petráček

Pražská burza v úvodu týdne posílila, a to díky nákupnímu zájmu zahraničních investorů, který se soustředil převážně na akcie Philip Morris, ČEZ a bankovní tituly.

AKCIOVE TRHY USA - Zpet o patro nize.

10.02.  |  Antonin Zmuran

Indexy obsahujici predevsim technologicke tituly, si vzaly hlavni slovo pri vcerejsim rozhodovani, jakym smerem se trhy vydaji. Vyuzily chvile, kdyz ostatni, uspesnejsi indexy si vybiraly oddech, ci pracovaly na svych rezistencich. Po mensi "whipsaw" v uvodni pulhodine, tapani investoru ukoncil...

AKCIOVE INDEXY USA - Co napovida dvojity "inside day".

09.02.  |  Antonin Zmuran

Klidny vstup do tohoto tydne nabidl investorum prilezitost pro hlubsi vyhodnoceni dosavadniho vyvoje a cas pro pripravu budoucich strategii. I tyto pasivni, nudne dny jsou vsak velmi cenne. Zanechavaji totiz po sobe na grafech...

Rekordní zisky potvrzují zájem o akciové trhy

08.02.  |  Redakce

Oživení zájmu o akciové trhy a rekordní růst pražské burzy v loňském roce potvrzují i předběžné výsledky obchodníků s cennými papíry. Rekordní zisky, rekordní nárůst klientů, rekordní objemy obchodů...

AKCIOVE INDEXY USA - Probuzeni byci konecne spojili sily.

07.02.  |  Antonin Zmuran

V tydnu, kdy mezi hlavni body pozornosti patrily zasedani FEDu , projev prezidenta USA na "State of the Union", reakce na volby v Iraku a patecni "job report", se participanti trhu konecne rozhodli na vsechny zpravy reagovat

Pražská burza v minulém týdnu

07.02.  |  David Petráček

Vstup do nového týdne se pražské burze zcela nevydařil a ta při průměrné aktivitě investorů mírně ztrácela. Nejaktivněji si vedl Český Telecom, který před blížícím se významným dnem díky vybírání zisků klesl o 1%.

Splaskla bublina je stale problem pro NASDAQ

04.02.  |  Antonin Zmuran

Splaskla bublina je stale problem pro NASDAQ Nejen v tomto tydnu , ale vlastne po celych 5 tydnu letosniho roku oba technologicky zamerene indexy brzdi ostatni benchmarky. Zatimco blue-chips index Dow Jones Industrial Average ($INDU) a sirsi index Standard&Poor"s 500 ($SPX) se urputne snazi prekonat prave rameno formace "Head&Shoulders Top" , index Nasdaq 100 ($NDX) jeste nevyplnil 10 bodovy "gap" z 20.ledna (1545 - 1535)

Krátkodobé investice mohou být rizikové a ztrátové

04.02.  |  Pavel Nesejt

Máte nějaký problém? Chcete bydlet nebo vhodně investovat? Zkuste se obrátit s žádostí o pomoc na naše poradenské centrum. Renomovaní odborníci vám pomohou, poradí.

ORCO PROPERTY – nová emise na burze

03.02.  |  Pavel Nesejt

Víte co spojuje Paříž, Budapešť, Varšavu, Lucemburg, Bratislavu, Prahu a Ostravu? Developerská společnost ORCO. Akcie této firmy se začaly 1. února obchodovat i na pražské burze.

Akciove indexy USA - Analyza S&P500

02.02.  |  Antonin Zmuran

"Back to back" vitezstvi pro byky v uvodnich 2 dnech tohoto tydne zpusobilo, ze poloprazdna sklenice je investory opet identifikovana jako napul plna. Zatimco v prvnich 3 tydnech index Standard&Poor's 500 ($SPX) slepil 2 kladne dny za sebou jen jednou, v poslednich 6 dnech se "follow through"

Pražská burza v minulém týdnu

31.01.  |  David Petráček

V pondělí pražská burza rostla. Postaraly se o to hlavně akcie Unipetrolu a Českého Telecomu.

Akciove trhy USA - Podari se dnes odvratit "Key Reversal" na mesicnich grafech ?

31.01.  |  Antonin Zmuran

Majoritni americke akciove indexy Dow Jones Industrial Average ($INDU) a Standard&Poor's 500($SPX) maji dnes - 31.1.2005 - posledni prilezitost zabranit obrazci, jemuz se z pohledu technicke analyzy prisuzuje znacny

Akciove indexy USA - Prichazi prulom?

28.01.  |  Antonin Zmuran

Milovnici "trading range" u indexu Standard&Poor's 500 ($SPX) si opet prichazeji na sve. Po predchazejicich 2 tydnech, kdy se obchodnikum vyplatily strategie pro obchodovani v pasmu 1175-1196 bodu,

332,1 miliónů korun pro klienty KTP Quantum

25.01.  |  Pavel Nesejt

Správní rada Garančního fondu obchodníků s cennými papíry rozhodla o zahájení výplaty záloh na náhrady za nevydaný zákaznický majetek klientů bývalého obchodníka KTP Quantum. Pro tento účel uvolnila správní rada Fondu částku ve výši 332,1 miliónů Kč.

Maji akciove trhy logiku?

25.01.  |  Redakce

Vypujcenou parafrazi fotbaloveho trenera Tomase Pospichala se zabyvaji financni media v USA. Televizni kanaly a tistena periodika nabizeji mnoho ochotnych "gurus", kteri ve svych komentarich nabizeji radovym investorum vse, od jakesi soustrasti ci politovani, az k...

Komise představila plány na rok 2005

24.01.  |  Pavel Nesejt

Komise pro cenné papíry představila materiál, ve kterém veřejnost seznamuje s úkoly a cíly, kterých chce dosáhnout v tomto roce a které budou prioritou při výkonu její činnosti.

Úspěšný rok pro ING fondy

24.01.  |  Pavel Nesejt

Rok 2004 byl pro akciové investory veleúspěšný. Tedy ne pro všechny, ale minimálně pro ty, kteří vložili volné finance do domácích akcií. Padesátiprocentní zhodnocení (měřeno indexem PX 50) je více než slušné. Kdo investoval do fondů, také neprodělal...

Komplexní řešení pro emerging markets, bohužel bez „open end“

24.01.  |  Martin Svoboda

Nezávisle na tom, jak v detailu vypadá vaše daňově-neutrální obranná taktika, neměli byste opomíjet možnost participace na atraktivních a bouřlivě se vyvíjejících kapitálových trzích. V každém dlouhodoběji zaměřeném investičním portfoliu by měly být přítomné tituly z růstových trhů současnosti.

Pražská burza v minulém týdnu

24.01.  |  David Petráček

Pražské burze se vstup do nového týdne vydařil dokonale. Všechny SPADové tituly rostly.

Včerejší analýza S&P500 pomohla k milionu

19.01.  |  Redakce

Uterni prubeh obchodovani na newyorske burze nabidl  temer idealni setup pro strategii uvedenou v zaveru vcerejsiho ranniho reportu. Obchodnici, kteri se tuto teorii rozhodli uvest do praxe, rozhodne nelitovali.

Aktuální analýza indexu S&P500

18.01.  |  Redakce

Po 4 tydennim marnem snazeni o dosazeni horniho okraje Bollingerova pasma (nyni 1230,59) na tydennich grafech (TG) index S&P500  slozil zbrane a vydal se cestou mensiho odporu - na jih.

Pražská burza v minulém týdnu

17.01.  |  David Petráček

Pražská burza se i na začátek nového týdne udržela mírně v plusových hodnotách. Zabránit indexu spadnout do červených čísel se snažil po celý den ČEZ, který uzavíral o 1,5% výše.

Analýza: Americké trhy ve druhém týdnu

17.01.  |  Redakce

Ani v druhem letosnim tydnu se majoritnim akciovym indexum nepodarilo skoncit vyse. Ztraty vsak byly minimalni a tak se aspon podarilo zmirnit silne negativni momentum z uvodniho tydne.

Pražská burza v minulém týdnu

10.01.  |  David Petráček

Pražská burza začala první obchodní den v roce 2005 výrazným růstem napříč většinou likvidních SPADových titulů při relativně vysoké aktivitě investorů.

Jak zdaňovat při spekulacích

06.01.  |  Nadja Fehimovič

Chcete spekulovat na kapitálových trzích? Víte ale jak postupovat při zdaňování, když máte cenné papíry po dobu kratší šesti měsíců? Na tuto otázku se ptala jedna čtenářka naších poradců.

TV seriál Rádce investora spuštěn

05.01.  |  Pavel Nesejt

Komise pro cenné papíry ve spolupráci s partnery připravila na 4. ledna 2005 vysílání prvního ze sedmi dílů televizního seriálu „Rádce investora“. Každé úterý vždy v 16:20 hodin na druhém programu České televize tak budou moci diváci společně s moderátorem Jakubem Železným nahlédnout do světa investic.

Nejtučnější rok na akciových trzích

05.01.  |  Pavel Nesejt

Rok 2004 přinesl investorům radost a uspokojení z velkých zisků. Akciové indexy obou domácích trhů lámaly jeden rekord za druhým, naopak dolar propadl ke koruně na zajímavá minima.

Sati, a.s., obchodník s CP pod nucenou správou

30.12.  |  Pavel Nesejt

Problémy domácího kapitálového trhu ani po vstupu do Evropské unie neberou konce. Dnes byla Komisí pro cenné papíry uvalena nucená správa na společnost Sati, a.s., která je obchodníkem s cennými papíry.

Forte Invest končí, klienti budou vyplaceni

29.12.  |  Pavel Nesejt

Garanční fond obchodníků s cennými papíry oznámil, že bývalý obchodník s cennými papíry FORTE Invest, a.s. není schopen dostát svým závazkům vůči zákazníkům.

Největší družstevní záložna snižuje členský vklad

21.12.  |  Redakce

Fio, družstevní záložna, podle objemu vkladů největší družstevní záložna v České republice, která jako jedna z prvních splnila jednotné podmínky EU pro spořitelní a úvěrní družstva, snížila výši členského vkladu.
 
 
reklama