Články, komentáře

Finanční horor přímo v seriálu

14.10.  |  Petr Fejtek

To, co se odehrálo uplynulý týden, bylo donedávna považováno většinou jistě za zlý sen. Infekce z finanční oblasti zachvátila trhy celé a navíc se změnila v paniku.

Pražská burza v minulém týdnu

13.10.  |  David Petráček

Pražská burza pod vlivem zahraničního negativního vývoje výrazně ztrácela. Zahraničním trhům nepomohlo ani páteční schválení záchranného plánu v USA, což trhy téměř ignorovaly. Naopak narůstající problémy v Evropě zvyšovaly nervozitu na trzích.

Soumrak nad Islandem

11.10.  |  Zdeněk Strmiska

Island, nádherná ostrovní země ležící v severním Atlantiku, pro jednou zaujala svět něčím jiným než mořskými produkty, geotermálními prameny či nedotčenou přírodou. Není to však nic, na co by mohli být obyvatelé Islandu hrdí: nad jejich zemí se vznáší temná hrozba státního bankrotu.

Káva – legální droga na burze

08.10.  |  Petr Čermák

Káva patří mezi základní druhy komodit, s nimiž přichází běžný člověk každý den do styku. Mnozí z nás si již ani nedovedou představit ráno bez horkého šálku, který svou nezaměnitelnou aromatickou vůní zaútočí na naše smysly a probudí rozespalé tělo opět k životu.

Investice i fondy stále v nemilosti

07.10.  |  Petr Fejtek

Akcie, fondy, investice – to jsou dnes možná tak sprostá slova, že jejich vyslovením v hospodě si můžeme vykoledovat inzultaci. Úprk z našich fondů sice značně zmírnil tempo, ale přesto odkupy za více než 800 milionů korun dále srážejí letošní statistiku už skoro k nule.

Pražská burza v minulém týdnu

06.10.  |  David Petráček

Počátek nového obchodního týdne se pražské burze vůbec nevydařil a ta pod vlivem zahraničního sentimentu výrazně ztrácela. Stejně se vedlo i okolním trhům v regionu.

Ceny domů v USA: Klíč k dalšímu vývoji finanční krize ve světě

03.10.  |  Jaroslav Brychta

Pokud by někdo dokázal mávnout kouzelným proutkem a zařídit, aby ve Spojených státech začaly znovu stoupat ceny nemovitostí, hypoteční a finanční krize by se velmi rychle přiblížila ke svému konci a levné akcie bank na pokraji kolapsu by se staly mimořádně žádaným zbožím.

Akciový titul, značka: levně

02.10.  |  David Urbánek

Akciové společnosti Immofinanz a Immoeast ztratily za poslední rok a půl více než 50 % své burzovní hodnoty. Kupci se zcela vytratili. Není ale právě nyní vhodný čas nakupovat?

Přestavujeme společnost Patria

02.10.  |  Michal Ruml

Společnost Patria Finance je největším obchodníkem s cennými papíry v České republice a zároveň společně s ostatními sesterskými společnostmi v rámci skupiny KBC Securities i největším obchodníkem ve střední Evropě. Přečtěte si o ní více.

Cukr - alternativní paliva nebo sladkosti?

01.10.  |  Petr Čermák

Cukr patří do kategorie komodit, s níž se běžný člověk setkává takřka každý den. Lékaři o něm často hovoří jako o bílém zabijákovi, přičemž zdůrazňují škodlivé účinky na zdraví při jeho nadměrné konzumaci. Balzámem na nervy se ovšem může stát ve chvíli, kdy  zvyšuje výnosy investičního portfolia.

Investiční soutěž nabízí šanci porozumět turbulencím na trzích

01.10.  |  Lucie Vitamvásová

Situace na trzích se stává složitější každým dnem. Nejnověji padl plán pomoci finančnímu sektoru v USA. Akciové trhy zažily nejvyšší denní pokles za posledních 20 let. Prostřednictvím investiční soutěže můžete porozumět dění na trzích.

Fondy: Od hysterie k panice jen krůček

30.09.  |  Petr Fejtek

Zároveň s tím, jak se šíří nákaza nedůvěry v celý finanční trh, postihuje jako virus jeho další a další segmenty, či chcete-li vrstvy. Tak se v posledních dnech rozbujela i v běžném komerčním bankovnictví.

Pražská burza v minulém týdnu

29.09.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne mírným propadem, za kterým stály hlavně bankovní tituly.

Představujeme společnost Cyrrus

29.09.  |  Michal Ruml

CYRRUS je největším mimopražským brokerem a věnuje se obchodování s cennými papíry od roku 1998. Po finanční krizi jako první zcela změnil zažitý model obchodování, upustil od poplatků za obchodování, a vyvinul úspěšnou službu Investiční strategie.

Horké léto na dolarových párech. Je růst dolaru udržitelný?

25.09.  |  Jaroslav Brychta

Impozantním růstem si v posledních dvou měsících prošel americký dolar. Dařilo se mu zpevňovat především na páru k euru a libře, ke kterým ještě do poloviny tohoto roku téměř nepřetržitě ztrácel.

Představujeme skupinu ATLANTIK

25.09.  |  Michal Ruml

ATLANTIK je kapitálově nejsilnějším nebankovním licencovaným obchodníkem s cennými papíry na českém trhu a díky ročnímu obratu 164 miliard korun je čtvrtým největším obchodníkem s cennými papíry v ČR.

Pšenice - investice do základní potraviny

24.09.  |  Boris Tomčiak

Někteří lidé mají v oblibě talíř plný masa, jiní zase upřednostňují vegetariánské pochoutky. Málokdo však může říct, že se nikdy v životě nesetkal s pšeničným pokrmem.

Představujeme společnost Fio

24.09.  |  Lukáš Pololáník

Fio, burzovní společnost, a.s. je největším českým obchodníkem s cennými papíry zaměřeným na drobnou klientelu. V obchodování s akciemi po internetu má jednoznačně dominantní postavení na českém trhu.

Představujeme společnost Colosseum

23.09.  |  Tomáš Skolek

Mezi investorskou veřejností byla vždy společnost Colosseum synonymem pro obchodování s komoditami, resp. futures. Na českém trhu se pohybuje více než 10 let. Pokud o ní chcete vědět více, čtěte dále.

Pražská burza v minulém týdnu

22.09.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne výrazným propadem, když vlna výprodejů se přehnala po finančních trzích ve světě z Ameriky na základě zprávy o krachu Lehman Brothers, které odmítl Fed pomoci.

Představujeme společnost X-Trade Brokers

22.09.  |  Tomáš Skolek

Společnost X-Trade Brokers je českým odborníkem na CFD kontrakty, měny, komodity a burzovní indexy. Významně se podílí i na vzdělávací činnosti. Chcete vědět o této zajímavé firmě více?

Wall Street na kolenou

19.09.  |  Zdeněk Strmiska

Finanční krize, která vypukla minulý rok v USA a tuto zemi také nejcitelněji zasáhla, jako by neměla konce a naopak nabírala na obrátkách. Posledními oběťmi jsou dvě významné investiční banky Lehman Brothers a Merrill Lynch a obří pojišťovna AIG, kterou prakticky převzal pod svou kontrolu stát.

Ropa - nejdůležitější komodita současnosti

17.09.  |  Petr Čermák

Ropa se stala v posledním století palivem moderní ekonomiky. S klesajícími zásobami a rostoucí celosvětovou poptávkou její význam neustále stoupá. Země těžící ropu se v posledních 30 letech topí v přílivu peněz a řada států začala využívat černé zlato jako své beranidlo zahraniční politiky.

Pražská burza v minulém týdnu

15.09.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne výrazným růstem, který pramenil z pozitivního vývoje zahraničních trhů.

Investiční soutěž - získejte Porsche Cayman!

15.09.  |  Lukáš Pololáník

Chcete zažít burzovní vzrušení na vlastní kůži, neriskovat ztrátu svých peněz a přitom vyhrát některou z hodnotných cen? Neváhejte a zúčastněte se soutěže, jejíž celkový vítěz si odveze auto snů. Investiční soutěž nabízí možnost vyzkoušet si obchodování na finančních trzích a ještě vyhrát skvělé ceny.

Subjekty českého kapitálového trhu

11.09.  |  Lukáš Pololáník

Kapitálové trhy jsou obecně pro mnoho lidí nepřehledným systémem, v němž se velice obtížně orientují. V dnešním článku vám představíme subjekty, které figurují na kapitálovém trhu v Česku, jejich funkci, vzájemné vazby a stručnou charakteristiku.

Zlato - investorův bezpečný přístav

10.09.  |  Petr Čermák

Zlato provázelo lidské pokolení od nepaměti a je pevně svázáno s jeho historií. To potvrzuje i skutečnost, že bylo prvním kovem zmíněným v Bibli. V minulosti se stalo synonymem bohatství a moci a dnes tomu není jinak.

Výsledky soutěže se společností Colosseum

09.09.  |  Michal Ruml

Během srpna jste na našem portálu Finance.cz mohli soutěžit v kvízu společnosti Colosseum a vyhrát 3000 ujetých kilometrů zdarma a další zajímavé ceny. Jak soutěž dopadla? Přečtěte si více.

Pražská burza v minulém týdnu

08.09.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do prvního poprázdninového týdne poklesem. Burzu táhly dolů akcie CME, ČEZ a Zentivy.

Bublina splaskla: Ropa je o 30% levnější než v červenci

05.09.  |  Jaroslav Brychta

Cena ropy klesla během osmi týdnů o 40 dolarů. To co by znělo ještě před dvěma lety jako věta z jiného světa se nyní stalo realitou, které se nikdo moc nediví. Co za tím stojí a je ropy opravdu nedostatek?

Fondy fondů: Za hodně peněz málo muziky II.

04.09.  |  David Urbánek

Domácí korunové fondy fondů mají v nabídce všechny přední investiční společnosti. V dnešním článku nabízíme pod drobnohledem nabídku fondů fondů domácích investičních společností.

Fondy fondů: Za hodně peněz málo muziky I.

03.09.  |  David Urbánek

Domácí korunové fondy fondů mají v nabídce všechny přední investiční společnosti. Společným znakem je vysoká nákladovost, která není často vyvážena adekvátní přidanou hodnotou.

Účinná fiskální politika Spojeným státům pomáhá

02.09.  |  Jaroslav Brychta

Americká ekonomika si v druhém čtvrtletí prošla pozoruhodným oživením za kterým tentokrát, kromě tržních sil stála také vydatná fiskální podpora, která dokázala zatím odvrátit reálné nebezpečí kontrakce největší světové ekonomiky. Co vlastně americký kongres uzákonil a jaké byly dopady těchto opatření?

Pražská burza v minulém týdnu

01.09.  |  David Petráček

Pražská burza zaznamenala na počátku nového obchodního týdne mírný propad. Aktivita investorů však zůstávala nízká, a to i kvůli uzavření trhů v Londýně.

Pražská burza v minulém týdnu

25.08.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne poklesem, avšak aktivita investorů byla opět nízká.

Investování pro každého

22.08.  |  Lukáš Pololáník

Toužíte investovat své peníze jinam, než třeba do stavebního spoření, a stát se investorem? Nebo již využíváte různé státem podporované spořící finanční produkty, ale chcete ještě navíc investovat? Právě pro vás je tu kolektivní investování. Jaké jsou možnosti kolektivního investování vám ukáže náš dnešní článek.

Pražská burza v minulém týdnu

18.08.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne mírným růstem, avšak aktivita investorů nebyla nijak výrazná.

Jste dostatečně zajištění proti měnovému riziku?

12.08.  |  Jan Mynář

Řada českých firem a investorů žije v domnění, že zajištění proti měnovým rizikům je přístupné prakticky pouze velkým hráčům a že je nutno zajišťovat obrovské nominální hodnoty. To už dávno není pravda. Více v našem dnešním článku.

Pražská burza v minulém týdnu

11.08.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového týdne poklidnou seanci s nízkou obchodní aktivitou investorů. Hlavně závěrečné obchodování však vedlo k zápornému výsledku první seance v týdnu.

Kam uložit „krátké“ peníze II.

07.08.  |  Roman Stuchlík

Silným konkurentem otevřených podílových fondů peněžního trhu jsou spořicí účty ve vybraných bankách. Dosahují podobné výkonnosti jako peněžní fondy, ale neúčtují vstupní poplatek.

Kam uložit „krátké“ peníze I.

06.08.  |  Roman Stuchlík

Silným konkurentem otevřených podílových fondů peněžního trhu jsou spořicí účty ve vybraných bankách. Dosahují podobné výkonnosti jako peněžní fondy, ale neúčtují vstupní poplatek.

Pražská burza v minulém týdnu

04.08.  |  David Petráček

Na úvod týdne pražská burza posilovala a to i přesto, že většina zahraničních trhů se pohybovala v červených číslech. Burzu táhly vzhůru energetické tituly.

Americké banky na hrbolaté cestě ke stabilizaci

04.08.  |  Jaroslav Brychta

Většina velkých amerických bank vykročila správným směrem, deklarovat vítězství a počítat s rychlým návratem “starých časů“ je ale předčasné, protože stále existuje řada otázek na jejichž zodpovězení bude třeba ještě několik měsíců čekat.

Pražská burza v minulém týdnu

28.07.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne slušným růstem, a korigovala tak částečně předchozí propady. Dařilo se hlavně bankovnímu sektoru.

Freddie Mac a Fannie Mae noční můrou obchodníků

25.07.  |  Jaroslav Brychta

Dvě vládou podporované agentury, které pomohly po recesi z roku 2001 postavit americkou ekonomiku zpět na nohy, ji v roce 2008 mohou srazit na kolena. Jaký je vlastně předmět jejich podnikání a proč jsou pro největší světovou ekonomiku a americký styl života tak důležité?

Pražská burza v minulém týdnu

21.07.  |  David Petráček

Pražská burza na úvod nového obchodního týdne mírně klesala. Obchodní aktivita nebyla nijak výrazná, jelikož investoři vyčkávali na důležité makro i mikroekonomické zprávy.

Koruna znovu na rekordech. Kdy se zastaví?

18.07.  |  Jaroslav Brychta

Koruna láme jeden rekord za druhým. Ještě nedávno jsme se divili, když prorazila hranici 24,00 CZK/EUR a najednou stojíme na prahu bariéry 23,00 CZK/EUR, když poslední údaje hlásí kurz 23,15 CZK/EUR. Oslabí koruna?

Pražská burza v minulém týdnu

14.07.  |  David Petráček

Pražská burza zaznamenala na úvod nového týdne růstovou seanci, avšak aktivita investorů nebyla nijak významná.

Investiční certifikáty: Dvě studie, dva závěry

11.07.  |  David Urbánek

Certifikáty by si měly v následujících letech upevnit svou pozici. Jejich podíl v portfoliu investorů by měl vzrůst až na 14 %. Bankovní krize ale může tento očekávaný vývoj výrazně narušit.

Pražská burza v minulém týdnu

07.07.  |  David Petráček

V prvním obchodním dnu nového týdne pražská burza přerušila sérii poklesů a mírně posilovala. Vývoj jednotlívých titulů však nebyl tak jednoznačný.

Fundamenty, které hýbou s kurzy na FOREXu

04.07.  |  Jaroslav Brychta

Na devizovém trhu se denně zobchoduje více než 3 biliony amerických dolarů (téměř jedna čtvrtina amerického HDP), což z FOREXu dělá jednoznačně největší trh na celém světě. Spekulace tvoří hybnou sílu pro kurzy jednotlivých měn. Co tedy dokáže kurzy rozvlnit nejvíce?

Investování pro všechny skončilo

03.07.  |  Tomáš Skolek

Po celé tři měsíce měli fanoušci kapitálových trhů jedinečnou možnost vyzkoušet si investování nanečisto. Klíčovým rysem se stal aktivní přístup a Investiční hra 2008 tak přinesla mnoho zajímavých poznatků.

Pražská burza v minulém týdnu

30.06.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne poklesem. Za hlavního strůjce lze označit akcie NWR.

Pikora: Můj názor na přijetí eura? Čím později, tím lépe!

30.06.  |  Michal Ruml

Nejen o našem vstupu do Eurozóny, ale i o současném rekordně silném kurzu koruny či o vývoji důležitých ekonomických ukazatelů jsme si povídali s Vladimírem Pikorou, hlavním ekonomem společnosti Next Finance.

Pražská burza v minulém týdnu

23.06.  |  David Petráček

Do nového týdne vstoupila pražská burza růstem, avšak nepříznivý vývoj zahraničních trhů vedl k umazání části zisků.

Americká ekonomika a dolar: Prostor k optimismu?

20.06.  |  Jaroslav Brychta

Podle posledních čísel ze Spojených států klesala květnová zaměstnanost o 49 tis. osob a americké domácnosti se obávají o svou budoucnost nejvíce od roku 1980. Dolar přesto dokázal zpevňovat a během druhého červnového týdne dokonce rostl na páru s eurem o 3 %. Jak je tohle vlastně možné?

Pražská burza v minulém týdnu

16.06.  |  David Petráček

Pražská burza v pondělí negativně reagovala na vývoj zahraničních trhů v závěru týdne předchozího a poklesla. Nepříznivý vývoj postihl téměř všechny tituly obchodované ve SPAD.

Pražská burza v minulém týdnu

09.06.  |  David Petráček

Pražská burza uzavírala první obchodní seanci nového týdne téměř beze změny. Většinu obchodní aktivity obstarával již klasicky ČEZ.

Fahey: Občas zjistím, že se modlím, a jen doufám

09.06.  |  Tomáš Cína

„Obchodování lze popsat jako dlouhé období nudy přerušované pouze okamžiky paniky." Po Stevu Lentzovi vám Finance.cz přínášejí rozhovor s dalším světoznámým opčním obchodníkem.

Růst koruny se zastavil. Na jak dlouho?

06.06.  |  Jaroslav Brychta

Od poloviny minulého roku koruna rostla téměř neustále, ale začátkem března se tento růst zastavil a koruna si k oběma světovým měnám více méně drží svou cenu. Co stojí za tímto vývojem a jaký vývoj můžeme očekávat do dalších 12 měsíců?

Lentz: Pro tradery je největší překážkou disciplína

03.06.  |  Tomáš Cína

„Všichni si rádi myslíme, že máme disciplínu držet se svého plánu, ale jakmile trh udělá něco neočekávaného, tak teprve v tu chvíli jsme skutečně zkoušeni," říká v rozhovoru pro Finance.cz, jeden z nejuznávanějších opčních obchodníků.

Pražská burza v minulém týdnu

02.06.  |  David Petráček

Pražská burza na počátku týdne ztrácela, avšak obchodní aktivita byla díky uzavřeným trhům ve Spojených státech a ve Velké Británii výrazně podprůměrná.

Hypoteční krize a otřesy na bankovním sektoru

30.05.  |  Jaroslav Brychta

Od poloviny minulého roku, kdy vypukla hypoteční krize v USA, se tato krize v plné síle rozšířila také do Evropy. Banky ve Spojených státech i v Evropě byly nuceny odepsat miliardové částky a akciové trhy se ponořily hluboko do červených čísel.

Pražská burza v minulém týdnu

26.05.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne růstem a index burzy se dále posouval nad hranici 1.700 bodů.

Dno akciových trhů na dohled

26.05.  |  David Urbánek

Analytici začínají vidět situaci na akciových trzích i přes možnou recesi v USA optimisticky. Pro dlouhodobé investory je nyní vhodná nákupní příležitost. Bankovní krize bude doznívat.

Forex: Obchodování přes americký dolar

23.05.  |  Michal Stupavský

Většina velkých mezinárodních bank provádí své měnové obchody přes americký dolar a to i případě, že klient prodává bance úplně jinou měnu za jinou. Podívejme se jak takový obchod probíhá a proč banky využívají právě jtento způsob.

Pražská burza v minulém týdnu

19.05.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne mírným růstem, avšak objemy obchodů přesáhly v poslední době nevídaných 7,5 mld. Kč.

Klesající ceny domů táhnou dolů americkou ekonomiku

16.05.  |  Jaroslav Brychta

Americkou ekonomiku ohrožuje hypoteční krize, která se rozšířila přes propojený finanční trh do celého světa. Co přinesl letošní rok největší ekonomice světa a jsou spekulace o jejím “hladkém přistání“ na místě?

X-Trade Brokers cup již zná vítěze

12.05.  |  Lukáš Buřík

Druhý ročník investiční soutěže X-Trade Brokers Cup zná svého vítěze. Ten dokázal během jednoho měsíce zněkolikanásobit svůj počáteční vklad a po zásluze získal hlavní cenu – 200.000 korun v hotovosti a notebook.

Pražská burza v minulém týdnu

12.05.  |  David Petráček

Na počátku nového obchodního týdne pražská burza mírně ztrácela. Na vině bylo vybírání zisků, a to převážně u titulů, které v předešlém týdnu výrazně posilovaly.

Moravské naftové doly: Bez rizika by náš byznys nebylo možné dělat

12.05.  |  Michal Ruml

"Za deset let mohou být Moravské naftové doly z pohledu těžby srovnatelnou firmou například s OMV," říká v rozhovoru pro Finance.cz Miroslav Jestřabík, předseda představenstva Moravských naftových dolů.

Nebojme se rizikového kapitálu

05.05.  |  Michal Ruml

Rizikový kapitál je využíván prostředek pro financování zahájení činnosti společnosti, ale i do jejího rozvoje. Je konkurentem čí spíše alternativou k ostatním formám dlouhodobého a střednědobého financování, zejména pak firemním úvěrům.

Pražská burza v minulém týdnu

02.05.  |  David Petráček

Pražská burza v úvodu nového týdne posilovala, avšak na burze se po většinu dne skoro neobchodovalo a tak zůstala aktivita opět podprůměrná.

Odolnost eurozóny má své limity

02.05.  |  Jaroslav Brychta

Ekonomika eurozóny se zdá být poměrně odolná oproti nepříznivým vlivům přicházejícím z druhé strany Atlantiku. Udrží si evropská patnáctka tuto stabilitu nebo se dočkáme dalšího zpomalování pod tlakem nepříznivého vývoje v některých z velkých evropských zemí?

Africké certifikáty: Poušť žije

28.04.  |  Martin Svoboda

Pořád více investorů objevuje kouzlo afrického kontinentu. Mezi Saharou a Serengeti lákají především zajímavé investiční příležitosti a vysoké zisky. Ale ne všechny investiční certifikáty dodrží, co slibují.

Pražská burza v minulém týdnu

28.04.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového týdne růstem, avšak během dne za podprůměrných obchodů většinu zisku odevzdala. I tak ale uzavírala jako jediná burza v regionu v kladném teritoriu.

Evropské cihly v tandemu II.

23.04.  |  David Urbánek

Analýzy prokazují, že ceny nemovitostí v některých regionech jsou přehřáté, jinde stále mají růstový potenciál. Zajímavý je stále především středoevropský a východoevropský region, protože komerční nemovitosti zde nabízí relativně vyšší investiční výnos.

Evropské cihly v tandemu I.

22.04.  |  David Urbánek

I když situace není tak kritická jako v USA i ceny evropských nemovitostí se dostávají pod tlak. Evropský trh ale není v tomto směru jednotný, rozhoduje typ nemovitosti i region.

Pražská burza v minulém týdnu

21.04.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového týdne dalším poklesem, který byl opět doprovázen podprůměrnými objemy obchodů.

FOREX a nejvíce obchodované měnové páry

18.04.  |  Jaroslav Brychta

Zatímco objem obchodů na devizovém trhu v posledních letech nezadržitelně roste, struktura měn se mění jen málo. Za naprostou většinou všech obchodů můžeme najít pětici hlavních světových měn, a to americký dolar, euro, japonský jen, britskou libru a švýcarský frank.

Pražská burza v minulém týdnu

14.04.  |  David Petráček

Na úvod nového týdne domácí akciový trh v souladu s vývojem zahraničních burz posiloval. Na trhu však dále pokračovala podprůměrná obchodní aktivita.

Forex: Dění na mezibankovním devizovém trhu

11.04.  |  Michal Stupavský

Devizový trh můžeme rozdělit na dvě základní části, trh klientský a mezibankovní. Právě operace na mezibankovním trhu dosahují násobků milionů dolarů. Jak probíhá samotné mezibankovní obchodování a komunikace mezi dealery?

Pražská burza v minulém týdnu

07.04.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne s mírnou ztrátou, která byla reakcí na vývoj zahraničních trhů.

Jak vydělávat na komoditních měnách?

04.04.  |  Jaroslav Brychta

Díky rychle rostoucí světové ekonomice, která výrazně promlouvá do zvyšující se poptávky po komoditách získávají komoditní měny mezi investory na popularitě. Jak vydělávat na růstu cen  komodit na devizovém trhu a jaká jsou úskalí a rizika těchto investic?

Vyzkoušejte svůj talent na kapitálovém trhu

02.04.  |  Tisková zpráva

Vyzkoušet si svůj talent na akciové obchody, bez rizika s možností výhry skutečných cen může od začátku dubna každý v novém ročníku Investiční hry 2008. Na www.Investicka.cz lze snadno začít, navíc uživatele portálů Seznam.cz a Finance.cz. mají možnost využít přímého přístupu bez nutnosti registrace.

Pražská burza v minulém týdnu

31.03.  |  David Petráček

Pražská burza byla v pondělí kvůli svátkům uzavřena a obchodní týden začal na domácím trhu až v úterý.

Gorski: Pozornost médií o investování je nedostatečná

31.03.  |  Lukáš Buřík

O chování polských a českých investorů, investičních hrách jako edukativním nástroji či nezájmu tuzemských médií o oblast kapitálových trhů jsme si povídali s Remigiuszem Gorskim, zástupcem ředitele společnosti X-Trade Brokers.

Pražská burza v minulém týdnu

24.03.  |  David Petráček

Na počátku nového obchodního týdne pražská burza výrazně ztrácela pod vlivem globálního negativního sentimentu.

RM-Systém: Příležitost pro drobné investory

20.03.  |  Lukáš Buřík

Chcete investovat na kapitálových trzích a přitom nemáte na svém kontě sedmiciferné částky? Nevadí! Pomoci může RM-Systém, které je určen především drobnějším investorům. Jak na něm investovat, jaká jsou rizika a poplatky?

Pražská burza v minulém týdnu

17.03.  |  David Petráček

Nový obchodní týden začal pro pražskou burzu dalším poklesem, který byl v souladu s negativním vývojem zahraničních trhů.

Pírko: Finanční krize je vodou na komoditní mlýn

17.03.  |  Lukáš Buřík

"Komodity se v minulosti ukázaly jako účinný nástroj pro ochranu investice před inflací a peněžními krizemi. Tento důvod je zvláště nyní velmi aktuální. Právě nyní tak nastává velký komoditní boom" říká Štěpán Pírko, hlavní portfolio manager společnosti Colosseum.

Pražská burza v minulém týdnu

10.03.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne pod vlivem negativního sentimentu poklesem, ze kterého se během dne nedokázala již vymanit.

Hypoteční krize a její dopad na americký dolar

07.03.  |  Jaroslav Brychta

Za jednu z nejslabších měn roku 2007 můžeme bezesporu označit americký dolar. Co vůbec stojí za jeho silnými výprodeji? Jaké jsou následky a mohou tyto výprodeje pokračovat i v letošním roce?

Jak zbohatnout poradí burzovní bestseller

06.03.  |  Lukáš Buřík

Začátkem letošního roku se dostala do distribuce kniha světoznámého burzovního spekulanta Andrého Kostolanyho s názvem Peníze a burza. Již samotný podtitul - Umění jak přijít k bohatství – o jejím obsahu leccos napovídá.

Forex: Devizový trh a jeho rozvoj ve 20. století

29.02.  |  Michal Stupavský

Přestože má obchodování s cizími měnami velice dlouhou historii, která sahá až do středověku, byly to právě významné změny ve 20. století, které vytvořily devizový trh – Forex tak, jak ho známe dnes.

Managed futures: Proč investovat do komodit?

27.02.  |  Robert Hluchník

Nárůst objemu spravovaných prostředků ukazuje na mimořádný zájem investorů o managed futures. Investice, která byla ještě před několika lety považována za doménu institucionálních investorů, si díky svým unikátním charakteristikám nachází stále častěji cestu i do portfolia běžného investora.

Pražská burza v minulém týdnu

25.02.  |  David Petráček

Na počátku nového obchodního týdne zaznamenala pražská burza slušné zisky, avšak obchodní aktivita byla hlavně kvůli uzavření amerických trhů z důvodu státního svátku silně podprůměrná.

Fio: Jako banka nebudeme muset překonávat nedůvěru klientů

25.02.  |  Michal Ruml

Fio družstevní záložna, nedávno vyhlásila svůj záměr požádat Českou národní banku o bankovní licenci. O tomto tématu, ale například i o řízení nákladů a z toho plynoucí možnosti nabízet běžný účet zdarma jsme si povídali s Jánem Frankem, prokuristou Fia, družstevní záložny.

Časy jedné světové měny jsou pryč

22.02.  |  Jaroslav Brychta

Americký dolar je přes půl století bezesporu nejdůležitější měnou světa. Díky neustále klesajícímu kurzu se některé centrální banky světa rozhodly dát přednost stabilnějším měnám. Získá dolar své dominantní postavení zpět?

Pražská burza v minulém týdnu

18.02.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového obchodního týdne díky nepříznivému vývoji zahraničních trhů propadem. Ten však byl v průběhu seance umazán a domácí trh tak nakonec uzavíral téměř beze změny.
 
 
reklama